Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Έρχεται το τέλος;

Οι γραφές –και ταινίες – μιλούν για το 2012. Οι Ρώσοι επιστήμονες από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το τέλος του κόσμου είναι λίγο πιο μακριά… το 2036!
Με το νέο χρόνο, ομάδα Ρώσων επιστημόνων θα πραγματοποιήσει σύνοδο κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει πώς θα αποφευχθεί η πτώση στη Γη ενός γιγαντιαίου αστεροειδή.
Τα παραπάνω δεν είναι σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά ειπώθηκαν σήμερα από τον επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, Ανατόλι Περμίνοφ.
Συγκεκριμένα, ο Περμίνοφ δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Η Φωνή της Ρωσίας»: «Το επιστημονικό - τεχνικό συμβούλιό μας θα συναντηθεί σύντομα κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει τι μπορούμε να κάνουμε για να μην επιτρέψουμε ο αστεροειδής «Άποφις» να καταστρέψει μέρος του πλανήτη Γη το 2036».
Αισιόδοξος ο Περμίνοφ δήλωσε ακόμη: «Καλύτερα να δαπανήσουμε μερικά εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που θα αποτρέψει την πτώση του αστεροειδή, παρά να περιμένουμε να συμβεί αυτό και να προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων».
Από την πλευρά της, η NASA ανακοίνωσε ότι η πιθανότητα μιας σύγκρουσης μεταξύ του αστεροειδούς και της Γης έχει μειωθεί σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: