Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Παράταση μέχρι τις 15/1 για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν την Τρίτη (29/12) σε εφορίες από πολίτες που ήθελαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας οδήγησαν στην απόφαση να δοθεί παράταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.Μάλιστα, η ίδια ημερομηνία ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας στις ΔΟΥ.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνάντησή του με δημοσιογράφους μεταξύ των άλλων δήλωσε πως έχει ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις εφορίες και ότι η ρύθμιση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας πρόκειται να αλλάξει από το 2010.
Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ενώσεων καταναλωτών με το ΙΝΚΑ να έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί η αύξηση του περιβαλλοντικού φόρου, τον οποίο θεωρούν αντισυνταγματικό και παράνομο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΝΚΑ τα τέλη κυκλοφορίας έπρεπε να στηριχθούν σε διάταξη νόμου, ενώ το περιβαλλοντικό τέλος θα πρέπει να γνωστοποιηθεί σε ποια υπηρεσία του περιβάλλοντος θα αποδοθεί.
Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση στις εφορίες το πρωί της Τρίτης ήταν τραγική, με τους πολίτες που έχουν παλαιά αυτοκίνητα να προσπαθούν να καταθέσουν τις πινακίδες τους λόγω αδυναμίας πληρωμής του φόρου, ενώ υπάρχουν και πολλοί οι οποίοι δεν έλαβαν το σήμα και έχουν σπεύσει στα ταμεία προκειμένου να μάθουν το ύψος του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν και – ίσως – και να τον πληρώσουν, αν δεν τους ζητήσουν το σύνολο του μηνιαίου μισθού.
Η κατάθεση αυτή θα μπορούσε να γίνει και στις νομαρχίες, οι οποίες ωστόσο είναι κλειστές, ενώ και ανάλογη εικόνα με τις εφορίες παρουσιάζει και το υπουργείο Μεταφορών, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: