Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ατυχία ή ιατρικό λάθος;

Μυστήριο παραμένει η περιπέτεια της υγείας του Νίκου Κακαουνάκη, εξ αιτίας ενός χειρουργείου ρουτίνας για την αφαίρεση πολύποδα από το παχύ έντερο, που οδήγησε (λόγω μόλυνσης;) σε αλλεπάλληλα χειρουργεία και τελικά στον θάνατο του δημοσιογράφου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός του Ευαγγελισμού που έκανε την κολονοσκόπηση και διέγνωσε την ύπαρξη επίπεδου πολύποδα, ρώτησε τους γιατρούς του εάν έπρεπε να προχωρήσει στην αφαίρεσή του λαπαροσκοπικά, εκείνοι όμως προτίμησαν το χειρουργείο για… μεγαλύτερη ασφάλεια.
Το αποτέλεσμα ήταν μετά το χειρουργείο να μην ενεργοποιηθεί το έντερο και να ακολουθήσουν περισσότερες των δύο επεμβάσεων που όμως δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα εξ αιτίας μίας εσωτερικής κήλης. Κατά την άποψη των θεραπόντων ιατρών η ατυχής εξέλιξη της υγείας του ασθενούς ανάγεται στη σφαίρα της ατυχίας και όχι του ιατρικού λάθους.
Αυτά υποστηρίζουν οι γιατροί που χρεώθηκαν την όλη υπόθεση, υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά η οποία υποψιάζεται το ιατρικό λάθος που δεν αντιμετωπίστηκε σωστά, ή δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτό από τους θεράποντες ιατρούς.
Είναι λοιπόν πιθανόν σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, να έγινε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου κάποια διάτρηση του εντέρου, που οδήγησε στην σηψαιμία. Είναι θέμα χρόνου ως εκ τούτου, λόγω του εύλογου ενδιαφέροντος, να αποδοθούν εκεί που πρέπει ευθύνες εάν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: