Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: "Παραδίδουμε 77 κλίνες σε ΜΕΘ"

Με προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης την κοινωνική πρόνοια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, παραδίδονται 77 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα.
Ο πρωθυπουργός προέβη σε αυτή τη δήλωση κατά την επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι, συνοδευόμενος από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, για μας η κοινωνική πρόνοια, η υγεία, είναι προτεραιότητα. Ήδη, παραδίδουμε 77 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στους ασθενείς, στα νοσοκομεία, ώστε να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημείωσε πως από το νέο έτος θα καταστεί δυνατή η περαιτέρω στελέχωση των νοσοκομείων, τονίζοντας πως «έχουμε δεσμευτεί για την πρόσληψη τουλάχιστον 1.000 γιατρών, ενώ θα κάνουμε διαγωνισμό για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών. Και αυτό σημαίνει ότι η δημόσια υγεία θα είναι πολύ πιο προσβάσιμη και ποιοτική για τους πολίτες της χώρας μας».
Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει γιατρούς, νοσηλευτές και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έκαναν το καλύτερο δυνατό ώστε να παρασχεθούν οι απαραίτητες υπηρεσίες στους ασθενείς και ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: