Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

10+1 περίεργες "εφευρέσεις" του 2009

Ένα μονοθέσιο της F1 γίνεται λιμουζίνα, ένα τζιν "ανοιγοκλείνει τα μάτια του" και μια τουαλέτα που ανιχνεύει κάθε κίνηση σου. Αυτές είναι μερικές από τις πιο "περίεργες" εφευρέσεις που παρουσιάστηκαν τη φετινή χρονιά!
Τελικά ο Κύρος Γρανάζης ζει σε μέσα στον καθένα από μας. Διάφορες ευρεσιτεχνίες εμφανίζονται κατά καιρούς, αλλά πολλές από αυτές ξεχωρίζουν για την ιδιαιτερότητα τους αλλά και την πρωτοτυπία τους.
Από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Κίνα και από την Φιλανδία μέχρι τη Νότια Αφρική, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν βάλει σκοπό τη ζωής τους να εντυπωσίασουν με τις περίεργες (και πολλές φορές άχρηστές, αλλά εντυπωσιακές) εφευρέσεις τους.

Εδώ παρουσιάζεται μόνο ένα μικρό δείγμα:


Όχι δεν είναι λεωφορείο που βουλιάζει! Είναι το Amphicouch, το πλωτό 50θέσιο πούλμαν της Μάλτας που στη στεριά τρέχει μέχρι 70 χλμ/ώρα και στη θάλασσα με 8 κόμβους.





Να και μια μακάβρια εφεύρεση... Αυτή είναι μια τεφροδόχος που μια εταιρεία στην Αγγλία την κατασκευάζει με το σχήμα του προσώπου του εκλιπόντος...






Ο Έλκο Ισιζάβα σκέφτηκε ότι όταν πηγαίνεις για κάμπινγκ σε μέρος που έχει αρκούδες, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να προστατευτείς αν κοιμάσαι στο... στομάχι μιας sleeping bag αρκούδας!





Για σας που δυσκολεύεστε να βάζετε σταγόνες στα μάτια σας, ο Κέντζι Καγουακάμι σάς βρήκε τη λύση! Τα ειδικά γυαλιά με τα χωνιά επιτρέπει στη σταγόνα να κυλήσει προς το μάτι μόνη της, χωρίς να φοβάστε μήπως βγάλετε το μάτι με τα δάχτυλα σας!




Αυτό λέγεται "Sunday Pants" και απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς που δεν το κουνάνε ρούπι από τον καναπέ και την τηλεόραση την Κυριακή!






Εδώ έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση ενός στηθόδεσμου που με το που το φοράει η ενδιαφερόμενη παντά ένα κουμπί και αυτό ξεκινα να μετράει λεπτά, ώρες, μέρες, μηνες, χρόνια και σταματά μόνο όταν η κοπέλα δεχτεί δαχτυλίδι αρραβώνα από τον αγαπητικό της...


O κύριος αυτός οδηγεί ένα... αυτοκίνητο. Πρόκειται για τον Ινδό Σουκαντάρ Γιαντάφ, του οποίου η αγάπη για το μπιλιάρδο τον οδήγησε να κατασκευάσει ένα όχημα με τρεις ρόδες και ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 45 χλμ/ώρα, με τη διαφορά ότι η οροφή του είναι φτιαγμένη από κανονικό μπιλάρδο!



Τα μάτια της γυναίκας είναι άτιμο πράγμα. Ειδικά όταν σου ανοιγοκλείνουν την ώρα που την βλέπεις να φεύγει... Ο αμερικανός Γούλιαμ Τζόουν σχεδίασε ένα γυναικείο τζιν που όταν το βλέπεις... σου κλείνει το μάτι!




Πας τουαλέτα. Βλέπεις κάτι σαν κι αυτό. Μην τρομάξεις, απλώς πρόκειται για την πρώτη ρομποτική τουαλέτα που ανιχνεύει τις κινήσεις σου και κλείνει ή ανοίγει το κάθισμα αναλόγως τις ανάγκες. Άσε που κλείνει και το καπάκι όταν είσαι έτοιμος!




Το Jet-Lev Flyer είναι ένα μηχάνημα που το φοράς και πετάς! Αυτό έχει δύο σωλήνες όπου πετάγεται νερό και λόγω της πίεσης σε ανεβάζει στα 30 πόδια για περίπου 2 ώρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: