Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Tι λένε οι σημειώσεις του Άκη για τον "Γιάννη" τα "10ε", το ΠΑΣΟΚ

Μεταξύ των εγγράφων που δόθηκαν στους δικηγόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου, περιλαμβάνονται και σημειώσεις του πρώην υπουργού Αμυνας, σε μπλοκ τα οποία κατασχέθηκαν από το σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού και στα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν κρίσιμα στοιχεία για την ερευνώμενη υπόθεση.
Στα ημερολόγια του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης καταγράφονται συναντήσεις του με πρόσωπα από πολλούς χώρους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, νομικούς και επιχειρηματίες. Οι ανακριτές θα κρίνουν αν κάποια από τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να κληθούν να διευκρινίσουν τους λόγους των συναντήσεων τους με τον κ. Τσοχατζόπουλο.
Μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της υπόθεσης φέρεται να αποτελούν οι σημειώσεις του πρώην υπουργού και ειδικά κάποιες στις οποίες αναφέρεται σε πρόσωπο το οποίο του οφείλει χρήματα.
Στο τμήμα των σημειώσεων αυτών, χειρόγραφες, σε λευκές σελίδες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε πρώην συνεργάτη του, προς τον οποίο γράφει «Ρε Γιάννη», ο οποίος δεν του παραδίδει τις «συμφωνημένες επιστροφές» των ετών 2009 , 2010 και 2011 , ύψους 900 χιλιάδων ευρώ.
Μάλιστα αναφερόμενος στον «Γιάννη» εξηγεί πως το ποσό ήταν 1 εκατομμύριο «που συμφωνήθηκε και αποδέχθηκα επίσημα από τους ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΟΥ» και από το οποίο πήρε μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ.
Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε χρήματα από «επιτυχή» συνεργασία που είχε με το πρόσωπο αυτό τα έτη 1997-1998 και 1998-2000, ενώ κάπου προσθέτει και την 4ετία 2000-2004 και σημειώνει:
"Πριν δύο χρόνια σου πρότεινα , αποδέσμευση και εκκαθάριση της παλιάς μας συνεργασίας -σσ αναφέρει τα έτη- και αρνήθηκες έμπρακτα να το προχωρήσεις. Η μη επιστροφή από το 2010, παρά τις υποσχέσεις σου και τις συμφωνίες των 900 χιλιάδων ευρώ, που εγκρίθηκαν από τους δικούς σου, αρχές 2010, ήταν η μεγαλύτερη ζημιά για εμένα. Με ζημίωσες σχεδιασμένα, γιατί κάθε μήνα κάλυπτα τα «υποσχόμενα» από το απόθεμα μου».
Σε άλλο σημείο ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει, απευθυνόμενος και πάλι στον άλλοτε συνεργάτη του: «Εδώ και μήνες υπόσχεσαι ότι θα με περιμένουν αποστολές στο ένα και στο άλλο σημείο του κόσμου. Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία, Ελβετία». Δίπλα σε αυτήν τη φράση υπάρχει σημείωση που αναφέρει «10ε» προφανώς "10 εκατ." και ακριβώς πιο κάτω συνεχίζει:
«Ξέρουμε και οι δυο μας, τι χρήματα και από που στείλαμε με σένα έξω. Μου έλεγες ότι οι άνθρωποι έξω, που αυτοί έβαλαν τις υπογραφές τους, εύχονται να τελειώσουν γρήγορα οι εμπλοκές με την Δικαιοσύνη και να έρθουμε να τα πάρουμε, να τους απαλλάξουμε».
Σε ένα σημαντικό επίσης σημείο των σημειώσεων του πρώην υπουργού που αφορούν τον πρώην συνεργάτη του γίνεται αναφορά σε «μεσολαβητή» που βρήκε: «Φρόντισα -γράφει- επίσης να υπάρξει σοβαρός και ισχυρός «μεσολαβητής» να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στην Δικαιοσύνη και στις αναγκαίες λειτουργίες υλοποίησης κοινών επιλογών μας».
Ακόμη, στο προσωπικό ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου υπάρχουν απλές αναφορές ονομάτων δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών για ραντεβού που σχεδίαζε να έχει μαζί τους καθώς επίσης και άλλα πρόσωπα που αναφέρονται με τα αρχικά τους είτε με κωδικές ονομασίες όπως «Boskos».
Ακόμη, υπάρχουν αναφορές για απειλές που φέρεται να δέχονταν, ενώ από τα γραφόμενά του προκύπτει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε ξεμείνει από χρήματα!
«Θέλω να γνωρίζεις να καταλάβεις ότι αν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας θα ξεσπάσει θύελλα εναντίον μου και εναντίον σου» αναφέρει στις χειρόγραφες σημειώσεις του ο πρώην υπουργός.
Σε άλλη σελίδα των σημειώσεων του , ο Α. Τσοχατζόπουλος κάνει αναφορά σε κάποιο πρόσωπο με την κωδική, προφανώς ονομασία, «Bosko» ενώ λίγο παρακάτω γράφει: «Φέρε άμεσα χρήματα»….Ακόμη, μιλάει για «άρνηση αποδέσμευσης και εκκαθάρισης της παλιάς μας συνεργασίας 97, 98, 99, 2000, 2007» και στην ίδια σελίδα σημειώνει: «με απειλούν πλέον».
Από τις χειρόγραφες σημειώσεις προκύπτει ότι ο πρώην υπουργός αγωνιούσε για την έκβαση των ερευνών που αφορούσαν στο πρόσωπο του. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φρόντισα επίσης σοβαρός και ισχυρός μεσολαβητής να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στη Δικαιοσύνη και στις ανάγκες λειτουργίας υλοποιήσεως κοινών επιλογών μας»!
Και απευθυνόμενος προφανώς προς το πρόσωπο με το όνομα «Γιάννης» ο Α. Τσοχατζόπουλος σημειώνει: «Με την στάση σου να μην εμπιστεύεσαι και να αρνείσαι την αλήθεια, δυσκολεύεις τα πράγματα. Φέρε άμεσα τα χρήματα. Ξεκίνα άμεσα με την αποστολή επιστροφής σε μένα. Θα δείξεις αν είσαι μαζί μας ή αν έγινες εχθρός!!!; ». «Αν δεν με στηρίξεις τώρα με την άμεση έναρξη αποστολών επιστροφής σε μένα που ήταν προτεραιότητά μας εδώ και μήνες, θα δείξεις αν είσαι μαζί όπως παλιά στα 15 χρόνια κυβερνητικής συνεργασίας 81,84,99,95 και 97….Εδώ που φτάσαμε σε διαβεβαιώνω ότι κάθε επιλογή σου, θα έχει τις αντίστοιχες και ανάλογες συνέπειες. Επιπλέον, είμαι βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή που από μέρα σε μέρα θα ξεκινήσουν διαδικασίες ανακρίσεων και δικαιοσύνης για όλους μας, όπου η ενότητα, η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ όλων μας όσοι κληθούν να λάβουν μέρος σε αυτό το παιχνίδι είναι αυτονόητο καθήκον και πολιτική λογική».
Ο πρώην υπουργός ζητεί από το πρόσωπο με το όνομα «Γιάννης» να του επιστρέψει ποσό 1 εκατ. ευρώ και αναφέρει. «Εδώ και ένα χρόνο με έχεις ζημιώσεις σημαντικά παρά τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες σου για αποστολές επιστροφών σε εμένα στην πράξη είχαμε αναβολές και δικαιολογίες. Υποχρεώθηκα αυτά που δεν έρχονταν να τα καλύψω από το απόθεμα και με δάνεια. …Εσύ είσαι ο υπαίτιος αυτής της εξέλιξης. Για αυτό κάνουμε άμεσα την οφειλή σου και τα υποσχόμενα 900.000 ευρώ».
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει αναφορές σε τραπεζικές του καταθέσεις και σε τράπεζες της Ρωσίας, του Λιβάνου και της Ελβετίας, ενώ σε άλλη σελίδα σημειώνει: «Θα μας βοηθούσε και στο θέμα μας και στη δικαιοσύνη. Θέλεις να συνεχίσεις να με πολεμάς να με υπονομεύεις να με να με ζημιώνεις;». «Έχω εγώ και αναλαμβάνω την ευθύνη για όλους τους επαγγελματίες – λογιστές – διαχειριστές – δικηγόρους μηχανικούς κ.α. που συνεργαζόμουν επαγγελματικά νόμιμα και με διαφάνεια στην υλοποίηση των επιλογών μου για αγορά του ακινήτου». «Σε ερωτώ, τι κάνουμε εδώ που φτάσαμε;» «Έφερες χρήματα»; «Είναι ένας ψεύτης που άλλα λέει την μια ώρα και άλλα την άλλη. Άντε να μην μου στρίψει και πάρω τον τοπικό μου χαρακτήρα και θα δει τι έχει να γίνει» (Απειλή) ».
Ο πρώην υπουργός αναφέρεται στην υπόθεση των CDS (ασφαλίστρων κινδύνου σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας χώρα της Ε.Ε.) στην οποία είχε εμπλακεί το όνομα του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Αντρίκου Παπανδρέου. Την υπόθεση διερευνά η δικαιοσύνη και συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. «Ο Π δεν έχει την πρόθεση να συγκρουστεί μαζί τους» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στα ονόματα του εξάδελφού του Νικόλαου Ζήγρα και του επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη οι οποίοι επίσης εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ μελετά και καταγράφει την απεμπλοκή του από την δικαστική έρευνα που τον αφορά: «Στόχοι της πορείας μου. Πρόγραμμα αποκατάσταση πολιτική και κοινωνική δικαιοσύνη …» λέει μεταξύ των άλλων.
«Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας έψαχνα και βρήκα διάφορους δρόμους λύσεις μεταφοράς των βιβλίων Τελικά εσύ τίποτα» σημειώνει.
Οι σημειώσεις και τα προσωπικά αρχεία του Α. Τσοχατζόπουλου έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του ανακριτή. Αξίζει τέλος να σημειωθεί από το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού έχει κατασχεθεί φάκελος με στοιχεία από τράπεζες του εξωτερικού (UBS, Deutsche Bank) αλλά και άλλα στοιχεία που αφορούν στη εταιρεία Bluebell.
Για το ΠΑΣΟΚ, σε κάποιες σημειώσεις του ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε «διαρκή υπονόμευση» από το 2004 έως το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: