Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Guardian: Μήνυμα μίσους στέλνει η πωρωμένη Χρυσή Αυγή!

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
Η απρόσμενη εκλογική επίδοση της «Χρυσής Αυγής», στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, έχει γίνει θέμα συζήτησης όχι μόνο στα ελληνικά media αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε σημερινό δημοσίευμά του, ο βρετανικός «Guardian» γράφει ότι ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, γιόρτασε τα εκλογικά αποτελέσματα με απειλές προς πάσα κατεύθυνση ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο αγαπημένο του θέμα: τους λαθρομετανάστες.
Πιο συγκεκριμένα τονίζει η βρετανική εφημερίδα: «Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές εισήλθαν στην ελληνική βουλή λαμβάνοντας το 7% των ψήφων των Ελλήνων πολιτών στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.
Η επιτυχία αυτή ήταν ένα σοκ. Την ώρα που αυξάνεται η ακροδεξιά, ο ξενοφοβικός λαϊκισμός σε όλη την Ευρώπη, κάποια κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή είναι τόσο πωρωμένα με την υιοθέτηση της απειλής, του εκφοβισμού και τους υπαινιγμούς για χρήση βίας». Αργότερα ο συντάκτης του άρθρου παραθέτει και το μήνυμα μίσους του αρχηγού της νεοναζιστικής οργάνωσης σχετικά με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης:
«Εξω από την χώρα μου! Εξω από το σπίτι μου! Πώς μπορούμε να το κάνουμε; Χρησιμοποείστε την φαντασία σας. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη σε όλα τα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες που γράφουν Χρυσή Αυγή με λευκά γράμματα».
Το άρθρο καταλήγει: «Αν η οικονομίες κάποιων χωρών της ΕΕ έχουν κλονιστεί, η δράση που αναλαμβάνεται για την ανόρθωσή τους ίσως δημιουργήσει μία νέα πολιτική που θα δώσει στους νομοθέτες σε Βρυξέλλες και Βερολίνο περισσότερα από όσα περίμεναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: