Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πρόταση για δημοψήφισμα και από το Eurogroup!!!

Το τηλεφώνημα της Άνγκελα Μέρκελ στον Κάρολο Παπούλια και η πρόταση περί δημοψηφίσματος, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της Süddeutsche, δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας οι 16 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν από τον πρώην υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με ανταπόκριση της Deutsche Welle, η εφημερίδα Süddeutsche του Μονάχου αφιερώνει ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σύγχυση από τα λόγια της Αθήνας». Η αρθρογράφος της εφημερίδας γράφει πως στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας οι συμμετέχοντες υπουργοί ζήτησαν από τον Έλληνα υπουργό Φιλ.Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.
Άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν προχώρησε σε συγκεκριμένη πρόταση, αλλά επιχείρησε να βολιδοσκοπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν συμφωνεί με μία τέτοια απόφαση. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πληροφορίες για το οποίο μετέδωσε το Mega, η κ. Μέρκελ ζήτησε από τον Κ.Παπούλια να μην διαρρεύσει το θέμα, επισημαίνοντάς του πως ομιλεί όχι ως καγκελάριος της Γερμανίας, αλλά για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης.
Από: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: