Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Σαμαράς: Η προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεχίζεται

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ
«Η ευρύτερη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων για να υπάρξει μια τέτοια βιώσιμη κυβέρνηση -όπως ορίσαμε και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί- είναι απολύτως αναγκαία», δήλωσε μετά την αποψινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Η δήλωση του Α. Σαμαρά έχει ως εξής:
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ 14/05
«Η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεχίζεται. Η ευρύτερη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων για να υπάρξει μια τέτοια βιώσιμη κυβέρνηση -όπως ορίσαμε και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί- είναι απολύτως αναγκαία. Μετά την άρνηση Κουβέλη για σύμπραξη σε μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ -που οφείλω να πω ότι ακολουθεί αλαζονική στάση μπροστά στην κρίσιμη κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα- πήρα την πρωτοβουλία και ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διερευνήσει και τη γραπτή πρόταση που του έδωσε χθες ο κ. Καμμένος. Από την οποία υπάρχουν ορισμένα περιθώρια δικής του στήριξης ενός τέτοιου κυβερνητικού σχήματος. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα το εξετάσει. Επιμένουμε, λοιπόν, σε αυτή την αναγκαία ευρύτερη στήριξη.
Τώρα, ως προς το θέμα της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας για κυβέρνηση προσωπικοτήτων είναι ξεκάθαρο ότι σημασία έχει, και εδώ, πόσα κόμματα θα είναι εκείνα τα οποία θα στήριζαν μια τέτοια πρωτοβουλία. Επομένως, πριν πάει κανείς στα πρόσωπα -είναι απόλυτα λογικό αυτό που λέω- θα πρέπει πρώτα να εξετάσει ποιες δυνάμεις θα στήριζαν ένα τέτοιο σχήμα. Και είναι εδραία η πεποίθησή μου ότι πρώτα θα πρέπει κανείς να προσπαθήσει να βρει πολιτικά πρόσωπα και μετά τεχνοκράτες. Βέβαια, σε μια τέτοια έκτακτη κατάσταση σαν τη σημερινή και έκτακτες λύσεις, εκεί που προσφέρονται, πρέπει κανείς να τις δει και να τις εξετάσει.
Γεγονός είναι ότι αύριο θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει στις δύο το μεσημέρι. Και θα κληθούν σε αυτή την κοινή σύσκεψη και τα άλλα κόμματα, προκειμένου ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
Επαναλαμβάνω ότι ο λαός μας έχει δώσει, όχι ένα μήνυμα, αλλά μία σαφέστατη εντολή. Η εντολή αυτή είναι, όσο το δυνατόν, όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε αυτή τη νέα κυβέρνηση.
Ο καθένας αναλαμβάνει ιστορικά, πλέον, τις ευθύνες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: