Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Εγγύηση για ελπιδοφόρα πορεία

Η κινδυνολογία της τρόικας πέφτει στο κενό. Η χθεσινή ωμή παρέμβαση Σόιμπλε μόνο να εξοργίσει τους Έλληνες μπορεί και όχι να τους τρομάξει. Τα κόμματα του Μνημονίου, αφερέγγυα και κομματιασμένα, σύρονται στις κάλπες για να καταδικαστούν ή και να εξαφανιστούν. Είναι χαρακτηριστικό το χθεσινό πρωτοσέλιδο άρθρο των "Νέων", που προαναγγέλλουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας για... παρηγορία την πορεία προς την άβυσσο των κεντροαριστερών μορφωμάτων της δεκαετίας του '50 και κατόπιν τη διάλυση της ΕΔΗΚ.
Οι αποδιαρθρωτικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ θα επιταχύνουν, ως ντόμινο, ανάλογη πορεία στη Ν.Δ., που ήδη δοκιμάζεται με διασπάσεις και πλαγιοκοπήσεις, διαψεύδοντας την αυτάρεσκη εκτίμηση του κ. Σαμαρά ότι είναι ο μοναδικός πυλώνας της πολιτικής σταθερότητας. Ο καταρρέων δικομματισμός συμπαρασύρει τη χώρα στην κοινωνική καταστροφή και την εθνική καταρράκωση.
Καμιά κοινωνία δεν αυτοκτονεί, καμιά χώρα δεν πεθαίνει. Μέσα από τα ερείπια της μνημονιακής Ελλάδας αναφαίνεται η Ελλάδα της ελπίδας. Αναζητεί πολιτική προοπτική και έκφραση, δρα με αυτοπεποίθηση συμμεριζόμενη τις αξίες και το ενωτικό κάλεσμα της Αριστεράς.
Αν αύριο το βράδυ επιβεβαιωθεί η κοινή αντίληψη για την άνευ ορίων αύξηση της αριστερής επιρροής, οι συνεταίροι του δικομματισμού θα πάνε σπίτια τους. Το πιθανότερο, χωρίς να κατορθώσουν να πάρουν σύνταξη. Θα ζήσουν από τις αποταμιεύσεις τους...
Η ριζοσπαστική Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη λαϊκή στήριξη, μπορεί να εγγυηθεί, ως καρδιά ενός νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς, την έξοδο της χώρας από τη μέγκενη του Μνημονίου, μια νέα θέση της Ελλάδας μέσα στην Ε.Ε., που κι αυτή εισέρχεται σε μια νέα περίοδο επανατοποθετήσεων, με ισχυρή την πίεση των λαών για την επαναθεμελίωσή της.
Τη Δευτέρα πολλά θα έχουν αλλάξει στη χώρα μας. Το Μνημόνιο θα είναι μειοψηφία στον λαό, οι μνημονιακοί, παρά το μπόνους του καλπονοθευτικού συστήματος, μπορεί να μείνουν μειοψηφία στη Βουλή. Μια ισχυρή Αριστερά μπορεί να αποδειχθεί παράγοντας δημοκρατικής ανόρθωσης της κοινωνίας, αναδιοργάνωσης της οικονομίας στη βάση των αναγκών των πολιτών, με προοπτική βαθιών κοινωνικών και οικολογικών μετασχηματισμών. Μόνο μια ισχυρή Αριστερά μπορεί να εγγυηθεί ελπιδοφόρα πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: