Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σφοδρή επίθεση ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Τσίπρα για τον Αρσένη

Νέος "εμφύλιος" στην Αριστερά
Για συνεχή αποδυνάμωση «του κινήματος που έφερε σε αδιέξοδο τα κόμματα του Μνημονίου» κατηγορεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ:
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επικεφαλής της οποίας είναι ο Πέτρος Κωνσταντίνου, επικρίνει ιδιαίτερα την πρόταση Αλέξη Τσίπρα για επιλογή του Γεράσιμου Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας "υπευθυνότητα" και "σύνεση", υποχωρώντας από τις "μη μονομερείς ενέργειες" και τη "διαπραγμάτευση" των όρων του Μνημονίου έως την υπόδειξη του Γ. Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού, συνεχώς αδυνατίζει το κίνημα που έφερε σε αδιέξοδο τα κόμματα του Μνημονίου.
Κι επειδή για την Αριστερά δεν υπάρχει κανένας "σκοπός" που να αγιάζει τα "μέσα", φαίνεται ότι ο σκοπός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόσημος με τα μέσα που χρησιμοποιεί».
«Δεν ξεχνάμε» αναφέρει προηγούμενως η ανακοίνωση σχετικά με τον Γ.Αρσένη, «ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πει ούτε λέξη ενάντια στο πρόγραμμα λιτότητας και την υπαγωγή της χώρας στις επιταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ, την οποία σε μεγάλο βαθμό ενορχήστρωσε και υλοποίησε η σύζυγός του Λ. Κατσέλη».
«Δεν είναι δουλειά της Αριστεράς να ξεπλένει φθαρμένους πολιτικούς, ούτε να ανασύρει πρόσωπα τα οποία ο ίδιος ο κόσμος του κινήματος έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» τονίζεται χαρακτηριστικά.
Και προσθέτει η ανακοίνωση: «Η Αριστερά δεν έχει ανάγκη να δίνει «εχέγγυα» στην αστική τάξη και τα κέντρα εξουσίας, έχει υποχρέωση να δίνει εχέγγυα στον κόσμο του κινήματος, στον εργαζόμενο λαό, στη νεολαία. Έχει υποχρέωση να τιμά τους αγώνες του λαού».
Σημειώνουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκέντρωσε το 1,1% των ψηφισάντων, λαμβάνοντας 75.000 ψήφους περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: