Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Οι καραμανλικοί υποχρέωσαν τον Σαμαρά να πάρει την εντολή

Ο Αντώνης Σαμαράς υποχρεώθηκε από το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και από το καραμανλικό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας να κάνει στροφή 180 μοιρών και αντί για το αίτημα της επανάληψης των εκλογών να εμφανίζεται πλέον έτοιμος να παραλάβει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης.
Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι κατά διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο γραφείο του για την αποτίμησης των πρώτων ενδείξεων που υπάρχουν σε σχέση με την ψήφο του ελληνικού λαού, ο κ. Σαμαράς συντάχθηκε με την άποψη που διατύπωσαν βασικά οι δύο αντιπρόεδροι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας και φέρεται να ασπάζεται και ο τέως πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής.
Σύμφωνα με αυτή, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αφήσει στην άκρη τους στόχους που αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός, όπως αυτός της αυτοδυναμίας.
Χαρακτηριστικά εκτιμήθηκε πως κάθε νέα εκλογική αναμέτρηση ενέχει τον κίνδυνο να φέρνει ακόμη πιο κάτω τα ποσοστά τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ και άρα να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με ότι αυτό σημαίνει για το μέλλον της χώρας.
Με τον τρόπο αυτό απέρριψε τις εισηγήσεις στενών του συνεργατών που επέμεναν έως την τελευταία στιγμή στην επανάληψη των εκλογών και τον οδήγησαν σε στρατηγική ήττα, καθώς στην καλύτερη περίπτωση δεν θα ξεπεράσει κατά πολύ το 20% στις εκλογές που ο ίδιος προκάλεσε με την επιμονή του.
Ταυτοχρόνως, στους διαδρόμους των γραφείων άρχισαν οι μουρμούρες που στην πορεία και αναλόγως των πολιτικών εξελίξεων αναμένεται να αρχίσουν να βγαίνουν και στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: