Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Να μείνει ο Τσοχατζόπουλος στον Κορυδαλλό ζήτησε η εισαγγελέας

Την βαρύτητα των πράξεών του στην υπόθεση για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος επικαλέστηκε η Ευγενία Κυβέλου και ζήτησε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ν' απορριφθεί η προσφυγή που έχει καταθέσει ο πρώην υπουργός κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης.
Η εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος έχει δυνατότητα να συνεχίσει τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παρότι δεν είναι πλέον υπουργός, εφόσον διατηρεί χρήματα στο εξωτερικό από τις παράνομες αμοιβές των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει ο πρώην υπουργός την εγκληματική πράξη που του αποδίδεται.
Στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά και ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αξιοποίνων πράξεων, επομένως δεν υπάρχει λόγος να παραμένει προφυλακισμένος. Τονίζει, επίσης, ότι έχει παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, δεδομένου ότι του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες». Στη συνέχεια, επικαλείται τη συνέπεια που έδειξε κάθε φορά που κλήθηκε από τις δικαστικές αρχές, αλλά και το γεγονός ότι η αναγνωρισιμότητά του δεν του επιτρέπει, ακόμη και αν ήθελε, να διαφύγει από τη χώρα, χωρίς να γίνει αντιληπτός.
Η κ. Κυβέλου ωστόσο εισηγείται ότι ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής με δεδομένο, όπως αναφέρει, ότι δεν είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.
Απορριπτική, επίσης, ήταν η πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Σίσκου, για την αίτηση αποφυλάκισης του συγκατηγορουμένου του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη.
Και οι δύο αιτήσεις θα κριθούν, τις επόμενες ημέρες, από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.
Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να υποβάλει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης, για την αίτηση αποφυλάκισης της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: