Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Η τρόικα δεν έχει δουλειά στη χώρα να φύγει»



«Η Τρόικα δεν έχει δουλειά στη χώρα» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.
Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει το χρέος, για το οποίο είπε ότι δεν είναι βιώσιμο και οι Έλληνες δεν είναι σε θέση να το πληρώσουν.
Για την Τρόικα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει δουλειά στην χώρα, αμφισβητούμε το ρόλο της και δεν μπορούμε να πορευτούμε με αυτούς καθώς η χώρα χρειάζεται προοπτική».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα δεν κάνει μετεκλογική κωλοτούμπα, ενώ σε ερώτηση για το τι θα γίνει σε περίπτωση διακοπής της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, απάντησε πως η χώρα θα υποχρεωθεί να πάει σε υποχρεωτική διακοπή αποπληρωμής του χρέους και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν κάποιοι καθώς δεν αποκλείεται το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν και άλλες χώρες.
Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του έχει πακέτο μέτρων σχετικά με την ζωή των πολιτών, όπως χαράτσια και μειώσεις μισθών είπε: «αυτό θα το δούμε, όλα αυτά πρέπει να ακυρωθούν».
Πρόσθεσε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος που ακυρώνει τις συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, όπως επίσης και να καταργηθούν οι απαράδεκτες ρυθμίσεις που αφορούν στην διαιτησία.
Τέλος, πρόσθεσε ότι μεταξύ των προτάσεων του κόμματος είναι εθνικοποιήσεις τραπεζών, αλλαγή κοινωνικής πολιτικής και αλλαγή του ρόλου στο δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: