Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Δραγασάκης: Ελληνες πίσω από τις δηλώσεις Μπαρόζο για έξοδο από το ευρώ

Οι αιχμηρές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγιναν έπειτα από συνεννόηση με δυνάμεις από την Ελλάδα, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
«Εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον κ. Μπαρόζο και τον προετοίμαζαν, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να βγει και να κάνει δηλώσεις ότι μετά την επιστολή αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης στον Real και επανέλαβε ότι η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας του Ιουνίου θα είναι καταστροφή για τη χώρα καθώς «κάθε περαιτέρω μέτρο που επιδεινώνει την ύφεση, έχει πολλαπλασιαστικά καταστροφικά αποτελέσματα».
Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους: «Στη σκέψη τη δική μας, δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή, να βγούμε και μονομερώς να πούμε ότι διαγράφουμε το χρέος. Αυτό που θα γίνει είναι μια επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους».
Σχολιάζοντας επίσης την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, για οικουμενική κυβέρνηση με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «θα είναι κυβέρνηση που θα μας κάνει συνένοχους σε αδιέξοδη πολιτική, θα μας φέρει στο ίδιο επίπεδο με δυνάμεις που έχουν δεσμευθεί, θα χάσουμε κι εμείς το όποιο διαπραγματευτικό όπλο θα έχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: