Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σόιμπλε: Πρέπει να γίνει το παν για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Την ελπίδα για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης, η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι πρέπει να γίνει το παν προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ελπίζουμε με βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει», ενώ μαζί με τον κ. Μοσκοβισί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι «πρέπει να γίνει το παν προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».
Ο γάλλος υπουργός πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη» και ότι «θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», αλλά τόνισε και ότι «η Ευρώπη πρέπει να στείλει το μήνυμα για την ενίσχυση των επενδύσεων και της ανάπτυξης στην Ελλάδα σε μια στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει βίαιη ύφεση». «Πρέπει να στείλουμε μήνυμα ενθάρρυνσης», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: