Κυριακή 20 Μαΐου 2012

“Αντιμνημονιακός Σαμαράς”: η μόνη διέξοδος για τη ΝΔ και την Ελλάδα

Βγήκε προχθές ο Τσίπρας στο CNN και την είπε χοντρά στην Μέρκελ και έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως.
Πήρε μετά η Μέρκελ τον Παπούλια τηλέφωνο και του είπε να γίνει δημοψήφισμα.
Στα ύψη η δημοτικότητα του Τσίπρα μεταξύ των Ελλήνων που έχουν πέσει ήδη στον γκρεμό και ψάχνουν απεγνωσμένα κάποιον να τους σώσει.
Την ίδια στιγμή η ΝΔ ασχολείται με τη Ντόρα και τον Καρατζαφέρη
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα στην αρχή της νέας προεκλογικής εκστρατείας και γι αυτό είμαστε απαισιόδοξοι για την έκβασή της.
Στη ΝΔ αδυνατούν να καταλάβουν ότι όταν είσαι στον γκρεμό, το τελευταίο που περιμένεις να ακούσεις είναι ορθολογικές αναλύσεις για τους λόγους που γκρεμοτσακίστηκες.
Η πολιτική ορθότητα πέθανε με την ανάδειξη του Τσίπρα και του Καμμένου ως πρωταγωνιστών της πολιτικής μας ζωής. Μαζί της πέθανε και το πολιτικό σύστημα που αποδείχθηκε τόσο ανόητο όσο και διαπλεκόμενο. Νομίζει ακόμα ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την οργή των Ελλήνων με πολιτικά κολπάκια Μαυρογιαλούρου.
Αυτές τις ώρες επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ελπίζουμε όχι σε ώτα μη ακουόντων, ότι ο Σαμαράς πρέπει να ξανακερδίσει τον τίτλο του “αντιμνημονιακού” που εκχώρησε σε επικίνδυνους παράγοντες για τον τόπο.
Γιατί πολύ πριν από την Τσίπρα ήταν αυτός που είπε ΟΧΙ στην Μέρκελ – αλλά τα κανάλια τον “έθαψαν”. Δεν τον ανέδειξαν όπως τον Τσίπρα
Γιατί αντιμνημονιακός είναι αυτός που κατήγγειλε το μνημόνιο από την πρώτη στιγμή στην Ευρώπη και τον χλεύαζαν, ενώ τώρα όλο και περισσότεροι συμφωνούν μαζί του.
Γιατί αντιμνημονιακός είναι αυτός που φορτώθηκε τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Παπανδρέου στην πλάτη του, θυσιάζοντας το κομματικό και προσωπικό συμφέρον, με μοναδικό στόχο να κρατήσει ψηλά την ελληνική σημαία.
Γιατί αντιμνημονιακος είναι αυτός που μπορεί να διαπραγματευτεί την αλλαγή του μνημονίου μέσω ενός συγκεκριμένου οικονομικού προγράμματος, το οποίο θα οδηγήσει στην ανάπτυξη που ζήτα τώρα όλη η Ευρώπη.
Αυτός είναι αντιμνημονιακός!!!
Που δεν εκμεταλλεύεται την δυστυχία και τον πόνο του Έλληνα, λέγοντας του ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο και μετά αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα. Λέγοντας την μία ότι θα το επανεξετάσει, ότι θα καταγγείλει μονομερώς το χρέος κλπ , και μετά να οδηγεί την χωρά σε εκλογές, με μοναδικό στόχο την δημιουργία μιας ουτοπικής « Αριστερής κυβέρνησης».
Που δεν χλευάζει τους ανωτάτους θεσμούς της χώρας, κατηγορώντας τους για πλαστογραφία, επειδή δεν του δώσαν κυβερνητικά αξιώματα, και μετά βγαίνει και λέει ότι δεν συνεργάζομαι με τους εντολοδόχους των δανειστών.
Τέρμα πια, η εκμετάλλευση της δυστυχίας του ελληνικού λαού από τους δήθεν αντιμνημονιακούς.
Και μετά ο Σαμαράς να βγει και να δεσμευθεί με ένα απλό και ευκολοδιάβαστο πρόγραμμα Κοινωνικής και Εθνικής Συνοχής: Δεσμεύομαι να κάνω τα εξής για την επαναδιαπραγμάτευση, για τους μισθούς, τις συντάξεις, την φορολογία, την ανάπτυξη, τον εμποράκο που πεθαίνει, την λαθρομετανάστευση, τα Εθνικά Θέματα κλπ).
Το αδύνατο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, και όσο αυξάνεται η πίεση για την αντιευρωπαϊκή του στάση (εκτός ευρώ και δραχμή),πιέζεται και κάνει κολοτούμπες.
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: