Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αποθεωτική υποδοχή των Πρωταθλητών Ευρώπης

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο μετά τις 17.30 το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή του Ολυμπιακού και μαζί το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, από το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Περίπου 5.000 φίλοι των "ερυθρόλευκων" βρέθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για να υποδεχθούν τους θριαμβευτές, οι οποίοι αποθεώθηκαν όταν σήκωσαν την "κούπα". Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο πούλμαν με προορισμό το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συνοδευόμενοι από εκατοντάδες δίκυκλα.
Με το σύνθημα «Να΄ τοι, Να΄ τοι οι Πρωταθλητές» να ακολουθεί την αποστολή, οι «ερυθρόλευκοι» πρωταγωνιστές έκαναν την έκπληξη... Η οροφή του πούλμαν που μετέφερε την αποστολή άνοιξε, με τους Μάντζαρη, Παπανικολάου και Πρίντεζη να βγαίνουν πρώτοι και να υψώνουν μία ελληνική σημαία και μία του Ολυμπιακού. Οι πρόεδροι της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι είχαν γίνει ένα με τους παίκτες, δεν έμειναν αμέτοχοι και μαζί με τον Χάινς και τον Σπανούλη ανέβηκαν και αυτοί στην οροφή και αποθεώθηκαν.
Στη συνέχεια, η Αττική Οδός βάφτηκε κόκκινη από την «ερυθρόλευκη» πομπή που είχε δημιουργηθεί με μηχανάκια και αυτοκίνητα να ακολουθούν το πούλμαν του Ολυμπιακού στο δρόμο προς το ΣΕΦ και τις φωτεινές πινακίδες να καλωσορίζουν τους Πρωταθλητές Ευρώπης.
Στο μεταξύ, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι είχαν αρχίσει να στήνουν το δικό τους χορό... πανηγυρισμών, αναμένοντας την αποστολή. Περίπου στις οκτώ το βράδυ η αποστολή αφίχθη στο ΣΕΦ και όλοι έγιναν ένα.
Περίπου 2.500 φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν παίκτες, τεχνικό επιτελείο και διοικούντες την ΚΑΕ, οι οποίοι όλοι μαζί ανέβηκαν και πάλι στην οροφή του πούλμαν που τους μετέφερε, υψώνοντας στον πειραϊκό ουρανό το βαρύτιμο τρόπαιο.
Μετά από ώρα αποθέωσης και με κοινό αίτημα του κόσμου την κατάκτηση και του ελληνικού πρωταθλήματος, απέναντι στον Παναθηναϊκό, όλη η αποστολή βγήκε από από το πούλμαν, κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια και πριν από περίπου 20 λεπτά το πάρτυ άρχισε να διαλύεται, προκειμένου να ξεκουραστούν οι πρωταθλητές Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: