Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Το πρώτο ράγισμα στο ΠΑΣΟΚ ήδη έγινε

Δική του γραμμή ο Πάγκαλος φαίνεται πως επέλεξε να ακολουθήσει, αφού αγνόησε (κυριολεκτικά) το απαγορευτικό του «προέδρου» του, Β. Βενιζέλου, ο οποίος απαίτησε να μην εμφανισθεί τηλεοπτικά κανένα στέλεχος ή υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, μέχρις ότου ο ίδιος να εμφανισθεί και να κάνει δηλώσεις.
Η επιλογή του Θόδωρου Πάγκαλου είναι σαφέστατα αντι-βενιζελική και προδίδει την πρώτη ρωγμή που ενδέχεται να είναι και καταλυτική για το μέλλον του Β. Βενιζέλου στη θέση του προέδρου του σοσιαλιστικού κόμματος, ο οποίος αναμένει να δει την εξέλιξη των αποτελεσμάτων, σε αντίθεση με τον (άνευ χαρτοφυλακίου αντιπρόεδρο) Θόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος κοιτώντας την επομένη ημέρα των εκλογών δήλωσε στο Mega πως διαβλέπει ένα πολιτικό σαθρό μέλλον για οποιαδήποτε συγκυβέρνηση, αποδέχτηκε πως ο Ελληνικός λαός καταψήφισε τα μνημόνια και τους εκφραστές τους, ενώ δεν «βλέπει» αντιμνημονιακή συμμαχία, θέτοντας ουσιαστικά κατάσταση ακυβερνησίας εκτός και εάν ο Σαμαράς αποφασίσει να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσουν κόντρα στη θέληση του λαού. Εν ολίγοις ο Θόδωρος Πάγκαλος βλέπει μία ιδιαίτερα αδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που πρέπει να συνεχίσει και να εφαρμόσει όσα υπέγραψε ή την επιστροφή στην κάλπη προκειμένου οι πολίτες να ξαναψηφίσουν!
Ποια θα είναι η απάντηση του κ. Βενιζέλου; Πώς θα αντιμετωπίσει τον Θόδωρο Πάγκαλο που επέλεξε να τον παρακάμψει και να «διαφημίσει» μία δική του πολιτική σκέψη - τοποθέτηση, χωρίς να είναι γνωστή η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ; Προφανώς αναμένονται εκρηκτικές εξελίξεις, εκτός και εάν ο κ. Βενιζέλος υποχωρήσει μπροστά στο «αντάρτικο» του Θόδωρου Πάγκαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: