Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: Μέτωπο ΠΑΣΟΚ κατά "καραδεξιάς" και αριστερής δημαγωγίας

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Με νέες αιχμές κατά του προέδρου του ΣΕΒ αλλά και με σκληρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και του "μετώπου της καραδεξιάς" που αναβιώνει, μίλησε απόψε το βράδυ σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, στο δημαρχείο του Ιλιου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίλος έτυχε θερμής υποδοχής από τους πολίτες.
Δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ανοίξει με τον εκπρόσωπο των Ελλήνων Βιομηχάνων, σχετικά με το θέμα των παρεμβάσεων στην τρόικα για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση «με συμφέροντα που έλεγαν σε μυστικές συναντήσεις αυτά που δεν τολμούσαν να πουν δημόσια στον ελληνικό λαό».
Οπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν εκείνος που διαπραγματεύτηκε σκληρά με την τρόικα.
Αναφερόμενος στο δεύτερο από τα έξι σημεία της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, δηλαδή τη συλλογική αυτονομία και τις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι έδωσε αγώνες με τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Και αναφερόμενος εμμέσως στον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο, είπε ότι δεν θέλει «κανέναν μεγαλοεργοδότη ή επιχειρηματία να κάνει τον έξυπνο», εξηγώντας ότι κανένας νόμος δεν επιβάλει στους εκπροσώπους ενός εργοδοτικού κλάδου να αλλάξει τους όρους των συμβάσεων που ίσχυαν έως τώρα.
Η λύση είναι το ισχυρό ΠΑΣΟΚ
"Αν θέλουμε για την Ελλάδα προοπτική και ασφάλεια, πολιτική πλατφόρμα ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, τότε η λύση είναι ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα είναι εγγυητής της διακυβέρνησης, για μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά", τόνισε ο κ.Βενιζέλος.
Εξαπολύοντας, δε, επίθεση προς τη ΝΔ, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απέναντί του ένα «κεντροδεξιό μέτωπο», «αλλά το μέτωπο της καθαρής δεξιάς, της καραδεξιάς» και υποστήριξε ότι πρόκειται για «συσπείρωση ακραίων στοιχείων που επανέρχονται στην κοίτη τους στο όνομα μιας μικροπαραταξιακής επιδίωξης».
«Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά και το κόμμα του που με άγχος προσπαθεί να λύσει προβλήματα εσωτερικών συσχετισμών χωρίς αυτοκριτική, συγκεκριμένη πρόταση και αξιοπιστία στην Ευρώπη αλλά ακόμα και στις συντηρητικές κυβερνήσεις που κυριαρχούν», είπε.
Επιπλέον, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ανοίγει και μέτωπο απέναντι σε κάθε εκδοχή της δημαγωγίας και ανευθυνότητας, είτε είναι δεξιά ή ακροδεξιά, αλλά και απέναντι στην αριστερή εκδοχή της δημαγωγίας.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τώρα πάει να στηθεί σκηνικό «δήθεν» πόλωσης «γιατί κάποιοι δεν γνωρίζουν ούτε αριθμητική, ούτε ιστορία και νομίζουν ότι τα πράγματα έμειναν όπως τα ξέραμε πριν τις εκλογές του Μάη».
Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, υποστήριξε ότι τελείωσαν οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις και οι δύο πόλοι, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί μόνος και κανείς δεν μπορεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ, την υπεύθυνη κεντροαριστερά».
«Ο τόπος δεν κυβερνιέται στις 18 Ιουνίου χωρίς το ΠΑΣΟΚ και δεν εννοώ χωρίς τα γνωστά στελέχη στις καρέκλες, αλλά χωρίς την πολιτική πρόταση, την πλατφόρμα που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εντός και διεθνώς».
Θα αξιοποιήσουμε το παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε με την εκλογή Ολάντ
Σε αυτό το σημείο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και εξήγησε πως η πρόταση για κυβέρνηση με κορμό την Κεντροαριστερά, σημαίνει την ολοκληρωμένη πολιτική την οποία και συζήτησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τους ηγέτες όλων των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων στις Βρυξέλλες. «Εμείς μπορούμε να καταλάβουμε τους συσχετισμούς που αλλάζουν και να αξιοποιήσουμε το παράθυρο ευκαιρίας που έχει ανοίξει με την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ», συμπλήρωσε.
Επιπλέον, επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και τα έξι σημεία αναθεώρησης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, τονίζοντας ότι πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά και να αφήσουμε τα αρνητικά.
Επ' αυτού, ανέφερε ότι δεν μπορεί να ακούει «δημαγωγικά λόγια, από τα αποδυτήρια» για το «επαχθές χρέος», διερωτώμενος αν υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να σωθούν οι καταθέσεις, να υπάρξει ρευστότητα, δημιουργία θέσεων εργασίας και καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και μεγάλα έργα υποδομών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι στις επικείμενες εκλογές πρέπει να απαντηθεί εάν στις 18 Ιούνη θα υπάρξει κυβέρνηση και πολιτική σταθερότητα «που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να γίνουν όλα τα άλλα» ή αν θα έχουμε επανάληψη του αδιεξόδου του Μαΐου.
Επιπλέον, ανέφερε ότι ο δρόμος για τη σωτηρία της χώρας δεν είναι να οδηγηθούμε όλοι μαζί σε εσφαλμένες επιλογές, στην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και την ΕΕ, «να κάνουμε την Ελλάδα Αλβανία της δεκαετίας του '60».
«Δεν έχει νόημα η συζήτηση για το αν θα εφαρμοστεί ή θα καταγγελθεί η δανειακή σύμβαση, είναι ψεύτικο δίλημμα», είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία του κόσμου θέλει ευρώ, αλλά με συγκεκριμένο τρόπο και σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να τον επιβάλλουμε μόνοι μας, αλλά να τον συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας με επιτυχία».
Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι είναι προφανές πως ο λαός έφτασε στα όρια της αντοχής του, ότι δεν μπορεί να δεχτεί άλλες θυσίες, ωστόσο θέλει να βρεθεί τρόπος η Ελλάδα να είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, ευνομούμενη, με κράτος δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: