Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Έχουν μάθει να πηγαίνουν στην Ευρώπη και να κάθονται σούζα

Για το δίλημμα των επερχόμενων εθνικών εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, το οποίο θα είναι «αξιοπρέπεια ή Μνημόνιο» έθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια ομιλίας του στα Κάτω Πετράλωνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν πως κατά την διάρκεια του τραξιδιού του στο Παρίσι, προσέβαλε τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ ονομάζοντάς τον «Ολανδρέου», διερωτώμενος'από πότε είναι βρισιά η λέξη Παπανδρέου.
«Έχουν μάθει να πηγαίνουν στην Ευρώπη και να κάθονται σούζα, λέγοντας αυτά που θέλουν να ακούσουν οι Ευρωπαίοι και όχι αυτά που θέλει να πουν ο λαός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και υπό το πρίσμα αυτό θα διαπραγματεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε.
Στη λαϊκή συνέλευση -που κράτησε περίπου τρεις ώρες και ο κ. Τσίπρας απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις- ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επί μακρόν στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, λέγοντας «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αλλαγή των συζητήσεων, καθώς τώρα όλοι μιλούν για αλλαγές».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του κόμματος για ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου, για φορολόγηση του πλούτου, ενώ σημείωσε ότι μένει σταθερός στη θέση για την ανάγκη να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι αρνούνται τον λογιστικό έλεγχο γιατί φοβούνται ότι θα βγάλει λαυράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: