Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει λεφτά για μισθούς για όλο το καλοκαίρι!

Αργά αλλά σταθερά, το ελληνικό δημόσιο προετοιμάζεται για τις επόμενες δύσκολες εβδομάδες, παίρνοντας τα μέτρα του. Και στο πλαίσιο αυτό, χωρίς πολλές φανφάρες και πανηγυρισμούς, συγκεντρώνει ποσά για να ενισχύσει τα αποθεματικά που θα του χρειαστούν για να πληρώσει στο επόμενο διάστημα μισθούς και συντάξεις και να καλύψει άλλες ανελαστικές υποχρεώσεις του.
Η τελευταία δημοπρασία εντόκων γραμματίων, η δεύτερη μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, συνιστά την καλύτερη απόδειξη επ αυτού. Αυτά τα1,3 δισ. ευρώ, τα οποία συγκεντρώθηκαν και ήρθαν να προστεθούν στα προηγούμενα, μπορεί στο τέλος να αποδειχθούν, κυριολεκτικά, θαυματουργά. Κι αυτό γιατί τελικώς θα δημιουργήσουν ένα απόθεμα, το οποίο, στο τέλος της ημέρας θα ξεπεράσει ακόμα και τα 10 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος.
Αν αυτό συμβεί, τότε ο Μάιος, ο Ιούνιος αλλά και ο Ιούλιος θα «βγουν» χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, ενώ ενδεχομένως να περισσέψουν κάποια λεφτά από το ειδικό αποθεματικό κεφάλαιο και για τον Αύγουστο. Με την ευχή βεβαίως ότι έως τότε θα έχει προκύψει κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε πιο ήσυχα νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: