Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Με Νεοελληνική Γλώσσα άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών

Αρχισαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους υποψήφιους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από μαθητές που εξήλθαν από τα εξεταστικά κέντρα, το θέμα, το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι μαθητές βασιζόταν σε κείμενο της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ που αναφερόταν στην Τέχνη. Ζητήθηκε συγκεκριμένα από τους εξεταζόμενους να αναλύσουν το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει η Τέχνη στις κοινωνίες.
Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 8:30 το πρωί, ενώ οι υποψήφιοι έπρεπε να προσέλθουν στις αίθουσες μέχρι τις 8. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Την Τετάρτη, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Βιολογία, Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά - Στοιχεία Στατιστικής, Γενικής Παιδείας.
Την Παρασκευή, οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης θα δώσουν εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και οι υποψήφιοι της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης στο μάθημα της Φυσικής.Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν αύριο, Τρίτη.
Εντός των επόμενων δύο ημέρων οι αλλαγές στο πρόγραμμα
Η υπουργός Παιδείας Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου επισκέφθηκε το Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων και ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία.
Όπως δήλωσε, διαπίστωσε ότι όλα είναι έτοιμα. Μπήκε στις τάξεις, μίλησε με τα παιδιά και αισθάνθηκε, όπως σημείωσε, ως μαθήτρια. Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι όλη σας η ζωή και γι΄ αυτό μην πανικοβάλεστε, είπε απευθυνόμενη στους μαθητές.Η κ. Κιάου επανέλαβε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια ολόκληρη επιχείρηση που επιστρατεύει ένα μεγάλο μηχανισμό, ο οποίος, όπως είπε, λειτουργεί.Ερωτηθείσα σχετικά, διευκρίνισε ότι εντός των επόμενων δύο ημερών θα ανακοινωθούν οι τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εξετάσεων λόγω των βουλευτικών εκλογών. Υπογράμμισε, πάντως, ότι το πρόγραμμα είναι τέτοιο που δεν θα προκαλέσει αναστάτωση στα παιδιά.
Μετά από συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο η η κ. Κιάου διευκρίνισε ότι οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου, όπως και η βαθμολόγηση, έτσι ώστε να παραδοθεί η βαθμολογία και τα παιδιά να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: