Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο Κουβέλης δέχεται να γίνει πρωθυπουργός σε οικουμενική ως το 2014!

Τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με πρόσωπα ευρείας αποδοχής πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Η κυβέρνηση αυτή, όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, θα έχει διπλό στόχο: αφενός μεν την παραμονή στο ευρώ, αφετέρου δε την σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, με μια ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη.
Χρονικός ορίζοντας διάρκειας της κυβέρνησης τέθηκαν οι ευρωεκλογές του 2014.
Αμέσως μετά τον κ. Κουβέλη, δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επισήμανε ότι οι προτάσεις των δύο κομμάτων σχεδόν συμπίπτουν.
«Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ήταν ουσιαστική. Διαπίστωσα πως έχει συγκεκριμένη και υπεύθυνη πρόταση. Είναι κοντά και συμπίπτουν με τις δικές μας απόψεις, για υπέρβαση του μνημονίου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και με στόχο καλύτερες συνθήκες» σημείωσε.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «καλό οιωνό», προσθέτοντας ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Παρέπεμψε δε, την προσπάθεια για εξεύρεση οριστικής λύσης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που θα συγκληθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πληροφορίες, τέλος, από τη Συγγρού, αναφέρουν ότι στις διαφαινόμενες εξελίξεις είναι θετική και η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: