Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Και τώρα τρέχουνε!Για 1ο κόμμα στην Αττική πάει ο ΣΥΡΙΖΑ.Το γνωστό πολιτικό σκηνικό κατέρρευσε

Το εκλογικό σώμα μίλησε καθαρά και ξάστερα! Δεν συμφωνεί με τη ρότα στην οποία το μέχρι σήμερα κυρίαρχο πολιτικό σύστημα είχε βάλει τη χώρα και απαιτεί αλλαγή πορείας. Τα αποτελέσματα των exit polls ,αλλά και τα πρώτα αποτελέσματα είναι καταλυτικά.
Η στροφή του εκλογικού σώματος προς τα αριστερά ,πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά -από το 1957 και την ΕΔΑ τουλάχιστον- δείχνει ότι οι ΄Ελληνες πολίτες λένε όχι στην πολιτική του μνημονίου και ζητούν αλλαγή και γρήγορα. Θα είναι επαναδιαπραγμάτευση ή έξοδος απ΄αυτό θα είναι θέμα συζήτησης τις επόμενες μέρες κι αφού τα δύο μεγάλα κόμματα κυρίως,κατορθύωσουν να ξεπεράσουν το σοκ από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Στα τηλεοπτικά πάνελ η αμηχανία των εκπροσώπων των κομμάτων είναι εμφανής αλλά ο αιφνιδιασμός που προκύπτει δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογημένος.Είναι μάλλον άκρως ανησυχητικός,γιατί αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί μας ζουν "σε γυάλα". Δείχνουν ότι δεν έχουν καταλάβει τι έχει υποστεί ο Έλληνας πολίτης τα τελευταία χρόνια και από τις πρώτες απόψεις που εκφράζονται στις τηλεοπτικές συζητήσεις εξακολουθούν να μην το καταλαβαίνουν!
Το αποτέλεσμα μπορεί να "διαβαστεί" και ως ευκαιρία και μάλιστα πολύ καλή. Αρκεί να το δουν έτσι οι πολιτικοί μας ηγέτες και να μην ασχοληθούν με την επόμενη μέρα των "θανάσιμα τραυματισμένων" κομμάτων τους. Προέχει η χώρα. Αυτό τους είπαν οι ψηφοφόροι.Ας το ακούσουν.
Σ΄ ότι αφορά στην είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο; Αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη ,η οποία όμως δεν έχει και καμία πραγματική πολιτική δυναμική.Γι΄ αυτό και θα αποτελέσει μια παρένθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: