Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αγώνας δρόμου να επαναφέρει τα «απολωλότα» στο μαντρί

Μεγάλο στοίχημα είναι για τον Πρωθυπουργό να καταφέρει να ρίξει τους τόνους στην Κ.Ο. και να επαναφέρει τα «απολωλότα» πρόβατα στο μαντρί και κατ’επέκταση στον… ίσιο(;) δρόμο-πολιτική του.
Μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας, συνεχίζεται η προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου με τη σημερινή συνάντηση του με τους εισηγητές των Κοινοβουλευτκών Τομέων Εργασίας. Την ίδια ώρα, υπό την προεδρία του συνεδριάζει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να μεταφερθούν στους Υπουργούς οι παρατηρήσεις των βουλευτών του κόμματος.
Είναι σαφές πως το κλίμα μεταξύ των Υπουργών δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Υπάρχει έλλειψη συντονισμού και ο καθένας λέει το… δικό του. Άλλοι με περισσότερο κοινωνικό προφίλ και άλλοι με λιγότερο. Αυτό έχει ως συνέπεια να προκαλούνται συνεχείς προστριβές δίχως ουσιαστικό λόγο κάποιες φορές.
Η «μουρμούρα» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να είναι «θεραπεύσιμη». Ήδη περίπου 10 βουλευτές έχουν… «απασφαλίσει» και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να διαχωρίσουν τη θέση τους. Μάλιστα, με δηλώσεις τους σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα υπογράμμισαν την επιθυμία τους για αλλαγή πλεύσης στο ΠΑΣΟΚ μιας και είναι κάτι που δεν τους εκφράζει.
Δεν το έκαναν με το πολυνομοσχέδιο. Πότε όμως περιμένουν να το κάνουν; Όταν θα έχουν περάσει από τη Βουλή όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια; Κάποιοι εξ’αυτών ήθελαν να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο αλλά τελευταία στιγμή άλλαξαν γνώμη. Δεν τους τιμάει αυτό αλλά τέλος πάντων… 156 Γιώργο... Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αβέρτα διαγραφές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: