Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ερχεται η μητέρα όλων των μαχών μεταξύ αγορών και ευρωζώνης

Η Ελλάδα στο επόμενο δίμηνο θα δεχθεί την ισχυρότερη δυνατή πίεση.
Στο πρώτο δίμηνο του 2011, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές και τραπεζίτες, αναμένεται να εξελιχθεί η πιο σκληρή κερδοσκοπική επίθεση
των αγορών εναντίων της ευρωζώνης. Θα πρόκειται για την μητερα όλων των μαχών προβλέπουν πολλοί και υπολογίζουν ότι οι ευρωπαϊκές αναστολές και αδράνειες έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση στον αγγλοσαξωνικό κύκλο των αγορών ότι μπορούν να επιδράσουν καταλυτικά στα ευρωπαϊκά πράγματα.
Αιχμή του δόρατος θα αποτελέσουν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις πολλές χρηματοδοτικές ανάγκες των χωρών της ευρωζώνης θα αναδείξουν την κρίση χρέους στο μέγιστο βαθμό με συνεχείς υποβαθμίσεις.
Ξεκίνησαν από την Ιρλανδία, προχώρησαν στην Πορτογαλία και έχουν προαναγγείλλει την υποβάθμιση της Ελλάδας και των ελληνικών τραπεζών κατά δύο -τρείς σκάλες. Θα συνεχίσουν όπως φαίνεται με την Ισπανία, το Βέλγιο και αργότερα πιθανώς με την Ιταλία και αυτήν ακόμη τη Γαλλία, αμφισβητώντας επί της ουσίας τη δυνατότητα των ευρωπαϊκών αρχών να επέμβουν αποτελεσματικά και να χειρισθούν την εξελισσόμενη κρίση χρέους.
Οπως είναι φανερό στο βαθμό που θα εξελιχθεί μια επιχείρηση κατά της ευρωζώνης οι ευάλωτες χώρες θα δεχθούν πρώτες τιην πίεση. Ειδικώς οι πρώτοι μήνες του 2011 αναμένονται ιδιαίτερα σκληροί για την Ελλάδα.
Οπως προειδοποιούν διεθνείς εμπειρογνώμονες θα διαμορφωθούν συνθήκες μοναδικής πίεσης για τη χώρα, ανάλογης εκείνης που είχε επικρατήσει τον περασμένο Μάιο, παραμονές υπογραφής του μνημονίου.
Στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πρωτοφανή πίεση απέξω και από μέσα, όπου θα αναπτύσσεται ένα εσωτερικό μέτωπο αντίδρασης και αμφισβήτησης κατά πάντων, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί ικανό για πολιτικές αναστατώσεις και ανατροπές.
Ακριβώς ο αναπτυσσόμενος πολιτικός κίνδυνος θα χρησιμοποιηθεί εντόνως από τις αγορές, οι οποίες θα παίξουν με τις διαδηλώσεις και τις πιθανές κοινωνικές συγκρούσεις και μέσω αυτών θα επιχειρήσουν να επιβεβαιώσουν την προφητεία τους για επερχόμενη ελληνική χρεοκοπία.
Πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει στους επόμενους δύο-τρεις μήνες με απόλυτη αξιοπιστία, ευελιξία, σύνεση και πειθαρχία.Το παραμικρό λάθος είναι ικανό να οδηγήσει την Ελλάδα στον γκρεμό μιας επώδυνης πτώχευσης.
Με άλλα λόγια άπαντες οφείλουν να είναι έτοιμοι για τα χειρότερα και προετοιμασμένοι για ακραία φαινόμενα, από τα οποία μόνο με έγκαιρη προετοιμασία σώζεται κανείς.
http://www.insideinfo.g/

Δεν υπάρχουν σχόλια: