Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Προς τι ;...

Ο Γιώργος Παπανδρέου «κατάφερε» σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να χάσει, με δική του ευθύνη, ένα τεράστιο κομμάτι από τη στήριξη που παρείχε ο λαός στο ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο προσωπικά. Οι κορώνες του στυλ «δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος», «πρέπει να κάνω το καλύτερο για τη χώρα και ας μην ξαναγίνω ποτέ Πρωθυπουργός» δεν ενδιαφέρουν τον Έλληνα που η καθημερινότητά του χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.
Προχθές μάθαμε ότι έσπευσαν να χαρίσουν 24 δισ. ευρώ που αποτελούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, πάνω από 3700 εταιρειών και φυσικών προσώπων, οι οποίοι εξέδιδαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια και εισέπρατταν το ΦΠΑ!
Αυτά τα χρέη των 24 δισ. και η βεβαιότητα είσπραξής τους, είναι που έκαναν τον ΓΑΠ να πει προεκλογικά το «λεφτά υπάρχουν». Ευτυχώς που αντέδρασαν κάποιοι από τους κυβερνητικούς βουλευτές για τη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών των απατεώνων και αποσύρθηκε, προσωρινά, η διάταξη. Η λίστα των εταιρειών κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και είναι άκρως αποκαλυπτική. Εταιρείες «κολοσσοί», «επώνυμες», «φίρμες», άνθρωποι της «καλής» (βλ. εμετικής) κοινωνίας.
Από τη μια μεριά οι στερήσεις και η εξαθλίωση στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και από την άλλη το πάρτυ να συνεχίζεται, έστω και πιο συγκρατημένα.
Το μνημόνιο της Τρόικας, ίσως αποδειχθεί η μόνιμη δικαιολογία για τους πολιτικούς του παρόντος, αλλά και για πολλές γενεές πολιτικών του μέλλοντος, για να ξεθεμελιώσουν ότι οικοδόμησε η εργατιά με κόπο, πείνα και αίμα.
Κύριε Παπανδρέου, δεν με ενδιαφέρει καθόλου ....η προσωπική σου πολιτική σταδιοδρομία και συνέχεια. Στα πλαίσια του «ας μην ξαναγίνω ποτέ Πρωθυπουργός» κάνεις συνεχώς λάθη που έχουν άμεση επίδραση στο μέλλον των επόμενων γενεών. Ασφαλώς και είναι λάθος να πολιτεύεσαι με μοναδικό γνώμονα το πολιτικό κόστος, κάτι που έκανε με απόλυτη επιτυχία ο προκάτοχός σου και φτάσαμε στο σημερινό χάλι, όμως αν δεν ενδιαφέρει το που οδηγούν οι αποφάσεις σου, αν οι τροϊκανοί σε έχουν για το παιδί της φάπας που δέχεται τα πάντα αδιαμαρτύρητα και χωρίς διαπραγμάτευση, καλύτερα να φύγεις.
Δεν αρκεί να παλεύεις για το λαό σου, πρέπει να φέρνεις και αποτελέσματα…

Επικαιροποιημένο συμπλήρωμα από το «Λογοπλόκο» :

Προς τι οι δεσμεύσεις και οι διαβεβαιώσεις, πια ; Μπορεί το «υπάρχουν λεφτά» και η επεκτατική πολιτική της προεκλογικής (των εκλογών του 2009) περιόδου, να οφείλονταν σε λαθεμένη και λειψή ενημέρωση, επί της πραγματικής κατάστασης, εκείνο, όμως, το «δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών…» της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε τι οφείλονταν ;
Κι, όμως, παρ΄όλο που με τις επιταγές της τρόικας η πρωθυπουργική αυτή δέσμευση – εξαγγελία κουρελιάστηκε, έχουμε την επανάληψη του ίδιου μοτίβου, με το χθεσινοβραδινό : «…Τα επώδυνα μέτρα είναι πίσω μας πια !...». Προς τι αυτό το γαϊτανάκι και η επιμονή σε μεγάλα λόγια, που αποδεικνύονται κουφιολογίες
Πηγή:logoplokies.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: