Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Στον “αέρα” οι αποζημιώσεις χιλιάδων ασφαλισμένων κατόχων αυτοκινήτων

Στον αέρα χιλιάδες ασφαλισμένοι στο κλάδο αυτοκινήτου των ασφαλιστικών εταιριών που έκλεισαν και περιμένουν αποζημιώσεις από το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφαλιστικών Εταιριών, καθώς αναστέλλει τις πληρωμές για ένα χρόνο (2011) και της μεταθέτει το 2012.
Ήδη εδώ και μήνες το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκίνητου των ασφαλιστικών εταιριών δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις καθώς το έλλειμμα του υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.
Ως αιτία του προβλήματος που έχει προκύψει είναι οι μαζικές ανακλήσεις των αδειών λειτουργίας εταιρειών την προηγούμενη διετία με αποτέλεσμα χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις αποζημιώσεων να μεταβιβαστούν στο Επικουρικό Κεφάλαιο.
Αν και έγιναν προσπάθειες να εξευρεθούν πόροι πέραν τον εισφορών των ασφαλιστικών εταιριών δεν κατέστη δυνατόν. Επίσης οι εκπρόσωποι του ταμείου θέτουν θέμα νομοθετικής ρύθμισης για την αντικειμενικοποίηση των ζημιών που καταβάλλονται για ψυχική οδύνη, αλλά και για τον καθορισμό πλαφόν στο ύψος των αποζημιώσεων. Κάτι που όπως υποστηρίζουν έχει να κάνει με ένα μεγάλο ύψος απαιτήσεων από το Επικουρικό Κεφάλαιο που αφορούν αποζημιώσεις για σωματικές βλάβες και θανάτους από τροχαία.
http://prasinomilogr.blogspot.com/2010/12/blog-post_1479.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: