Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Είναι το αστικό κράτος …

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από τότε που ο οικονομολόγος αναλυτής Δημήτρης Καζάκης εκτιμούσε (δείτε το βίντεο) ότι σήμερα κύριο μέλημα της δωσίλογης-ραγιάδικης κυβέρνησης του ΓΑΠ και των ξένων συνεταίρων του είναι να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, δίνοντας τους πλουσιοπάροχα πακτωλό χρημάτων του σκληρά φορολογούμενου λαού. «Οι ντόπιες τράπεζες βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας … η προσπάθεια είναι να διασωθεί μέρος ή θύλακες του τραπεζικού συστήματος της χώρας γιατί ολόκληρο σε σώζεται» μας έλεγε ο Δ.Κ.
Έρχεται, λοιπόν τώρα οικονομικό ένθετο φυλλάδας και μας λέει ότι «Τα 100 δισ. θα φτάσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το πακέτο βοήθειας που θα προσφέρει το κράτος στις τράπεζες».
Είναι το ίδιο κράτος που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, οδηγεί τεράστια τμήματα του πληθυσμού μας στην ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση. Είναι το ίδιο κράτος που ενώ με την πολιτική του γυρνάει το βιοτικό επίπεδο του λαού μας δεκαετίες πίσω, χαρίζει στους τραπεζίτες 100 ολόκληρα δισ. ευρώ, χρήματα που προέρχονται από τον ιδρώτα των λαϊκών στρωμάτων. Είναι το αστικό κράτος …

Δεν υπάρχουν σχόλια: