Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

«Frankfurter Allgemeine Zeitung» Deutsche Bank:«Η κρίση του ευρώ θα συνεχιστεί και το 2011»

Η Πορτογαλία θα ακολουθήσει τα χνάρια της Ελλάδας, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο (chief economist) της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ, ο οποίος δήλωσε χτες στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ότι «δεν θα εκπλαγεί εάν η Πορτογαλία ζητήσει βοήθεια στο εγγύς μέλλον, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία».
Σε συνέντευξή του στην έγκυρη γερμανική εφημερίδα, ο κ. Μάγερ κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση της Λισαβόνας να κινηθεί γρήγορα και να ζητήσει προστασία από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, προλαβαίνοντας έτσι τα χειρότερα. Μιλώντας για τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, ο κ. Μάγερ ανέφερε ότι η Ισπανία, η Ιταλία και το Βέλγιο διαθέτουν πιο γερές βάσεις και γι΄ αυτό το λόγο δεν χρειάζονται εξωτερική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματά τους.
Στην ερώτηση της εφημερίδας εάν το 2011 θα επανακάμψει το μάρκο, ο κ. Μάγερ απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι η Γερμανία έχει διαθέσει ένα τόσο μεγάλο πολιτικό και οικονομικό κεφάλαιο στο ευρώ, που η διάλυση της ευρωζώνης θα της προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα απ΄ όσα η παραμονή της στο ευρώ. Η κρίση του ευρώ, προσθέτει ο γερμανός οικονομολόγος, θα συνεχιστεί τουλάχιστον τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2011. «Στη συνέχεια ελπίζω ότι οι πολιτικές αποφάσεις θα είναι πιο ξεκάθαρες έτσι ώστε οι αγορές να ησυχάσουν», συμπλήρωσε.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: