Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Χειροτερεύει ο καιρός απο το απόγευμα της Κυριακής- 'Ερχεται κρύο απο Τρίτη

Η επιδείνωση θα αρχίσει απο τα βορειοδυτικά. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Δείτε αναλυτικά τον καιρό της εβδομάδας.
Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται την Κυριακή στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα ενω απο το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση που θα ξεκινήσει απο τα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά τμήματα θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βραδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν και ανατολικότερα ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τη νύχτα χιονια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά ασθενείς βροχές. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου κυρίως τη νυχτα. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Για τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ππροβλέπονταιαραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες βροχές αρχικά, κυρίως στις βορειότερες περιοχές και το βραδυ και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφρό και στα ανατολικά και νοτια 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς αλλά στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Για την Αττική προβλέποται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βραδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το βραδύ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Την Τρίτη στα ανατολικά και νοτια αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα ασθενήσουν. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής χωρας. Απο το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.
Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: