Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η παρωδία της συζήτησης του προϋπολογισμού

Άλλη μία παρωδία τελείται στη Βουλή με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2011. Τα πράγματα έχουν… ξεφύγει τελείως με «πράσινους» βουλευτές να επιτίθενται στο κόμμα τους και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «αδειάζει» την κυβέρνηση Καραμανλή.
Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο οποίος είναι ο χειρότερος από κάθε άλλη φορά, θα τοποθετηθούν συνολικά πάνω από 200 βουλευτές.
Εν πρώτοις, ο Κ. Μητσοτάκης ανέλαβε να εκπλήξει αρκετούς στέλνοντας αδιάβαστο τον «κουρασμένο». Ο Κυριάκος είπε πως υπήρξαν πλασματικοί προϋπολογισμοί τα τελευταία 10 χρόνια. Σαφέστατο το «καρφάκι» προς τον… τέως.
Από την πλευρά του ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, τόνις ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε να παγώσει από το 2008 τους μισθούς άνω των 1.7000 ευρώ αλλά το ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα ο Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν τους άφησε… Κάτι από το «κακό» ΠΑΣΟΚ και η «καλή» ΝΔ. Πιο πολύ με χριστουγεννιάτικο παραμύθι μοιάζει…
Ο Κ. Σκανδαλίδης ευχήθηκε να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός ο οποίος εδράζεται σε έσοδα από φορολογικά μέτρα. Χριστούγεννα είναι… Όλοι κάνουμε ευχές… Το θέμα είναι κατά πόσο είναι και υλοποιήσιμες.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι «μπηχτές» της Τόνιας Αντωνίου προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ή αλλιώς τον πρεσβευτή του «μαζί τα φάγαμε». Η κ. Αντωνίου ζήτησε να γίνει αυστηρή αυτοκριτική με βάση έργα και όχι λόγια γιατί, όπως υποστήριξε, οι πολίτες γνωρίζουν ότι ποτέ δεν ήταν στο ίδιο πάρτι καλεσμένοι και προφανώς δεν τα έφαγαν όλοι μαζί.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επίσης «πράσινος» Νίκος Σαλαγιάννης: «Βάζουμε μέτρα αλλά δεν παίρνουμε μέτρα για φοροδιαφυγή, λέμε για διαλυμένο κράτος που παραλάβαμε, μπορούμε όμως αυτό να το ισχυριζόμαστε 15 μήνες μετά;», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Ούτε πυροβολούμε, ούτε κάνουμε αντάρτικο, ούτε συνωμοτούμε, ούτε τίποτα. Την αγωνία μας εκφράζουμε αν δεν την εκφράζουμε τώρα πότε θα την εκφράσουμε; Το πρόβλημα είναι όταν δεν μιλάμε για να μην θιγεί ο Υπουργός, ο Πρωθυπουργός….».
Η μεγάλη πλάκα είναι πως ο κ. Σαλαγιάννης θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό.
Όλοι ξέρουμε πως δεν θα αλλάξει κάτι αλλά έχει και την πλάκα του όλο το… πανηγύρι που έχει στηθεί με φόντο -και- την ψήφιση του προϋπολογισμού. Όλοι διαφωνούν με τα σκληρά μέτρα κτλ κτλ αλλά τίποτα δεν αλλάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: