Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων»


Όλοι στη Θράκη!
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος, αποκάλυψε χτες στη Βουλή πως υπάρχει σχέδιο διαμελισμού της χώρας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν και αυτό ακούγεται κάπως τρομακτικό, δεν παύει να έχει και τις θετικές του πλευρές.
Ο κ. Καμμένος είπε πως γίνεται επιχείρηση ανεξαρτητοποίησης της Θράκης με τη συμβολή των Γερμανών και την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αν όσα υποστήριξε ο κ. Καμμένος είναι αλήθεια, θα πέσει πολύ χρήμα στην ανεξάρτητη Θράκη τα επόμενα χρόνια. Θα γίνουν επενδύσεις από τους Γερμανούς και τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή – η Αλεξανδρούπολη θα γίνει Μονακό.
Άρα, θα πρέπει να πάμε στην Θράκη από τώρα, ώστε, όταν θα αυτονομηθεί, να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από τους πακτωλούς χρημάτων που θα στέλνει στη Θράκη η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θα είναι δύσκολο να πάμε στην Θράκη, όταν θα ανεξαρτητοποιηθεί – μπορεί να μη μας δίνουν άδεια παραμονής οι τοπικές αρχές. Θα πρέπει να πάμε να εγκατασταθούμε στη Θράκη από τώρα, ώστε να πιάσουμε τα πόστα και να είμαστε σε πλεονεκτική θέση όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα χρήματα με τα τσουβάλια.
Όλοι αυτοί οι νέοι Έλληνες που δηλώνουν πως επιθυμούν να μεταναστεύσουν -επειδή η Ελλάδα τους πληγώνει- δεν χρειάζεται να τρέχουν μέχρι το Παρίσι και το Λονδίνο. Μπορούν άνετα να εγκατασταθούν στην Κομοτηνή. Θα τα κονομήσουν χοντρά.
(Ήταν σίγουρο πως το πολιτικό σύστημα θα ανακαλύψει εξωτερικούς εχθρούς, σε μια προσπάθεια να αποτινάξει τις ευθύνες του για την κατάντια της χώρας και να επιβιώσει, στρέφοντας την προσοχή των πολιτών αλλού – η απώλεια του μέλλοντος οδηγεί στον εθνικισμό και στον φανατισμό. Είναι βέβαιο πως το επόμενο διάστημα θα δεχτούμε μεγάλες δόσεις πατριωτισμού από τους Έλληνες πολιτικούς που ξέσκισαν τη χώρα και τους πολίτες της. Ο Samuel Johnson το είχε θέσει άψογα: «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων».)
Πηγή:http://papaioannou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: