Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Όταν ο Καραμανλής λοξοκοιτάζει τον Σαμαρά

Ο Κώστας Καραμανλής αμέσως μετά την αποκαρδιωτική, κατά γενική ομολογία, ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για τον προυπολογισμό, κατευθύνθηκε στο γραφείο που διαθέτει στο Κοινοβούλιο. Εκεί σχεδόν αυτόματα κατέφθασαν περίπου 15 νεοδημοκράτες βουλευτές, όλη σχεδόν η παλιά παρέα του, εν είδει συνωμοτικής ομάδας.
Τίποτε συνωμοτικό βεβαίως δεν προέκυψε,καθώς σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το θέμα συζήτησης ήταν ο Παναθηναϊκός και η κατάστασή του. Ωστόσο όσοι παρατηρούν εδώ και καιρό τα νεοδημοκρατικά πράγματα αντιλαμβάνονται ότι το σύστημα Σαμαρά δεν προκαλεί τα καλύτερα των αισθημάτων στα παραδοσιακά στηρίγματα της Κεντροδεξιάς.
Ο κύκλος των μεγάλων επιχειρηματιών, αλλά και ευρύτερα οι νοικοκυραίοι νιώθουν ότι η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν παρακολουθεί το πρόβλημα της χώρας, ότι μοιάζει περισσότερο με περιθωριακό λαϊκιστικό κόμμα στο άκρο της δεξιάς, παρά με δυναμική έκφραση της φιλελεύθερης παράταξης.
Τον κατηγορούν ότι δεν αναγνωρίζει το μεγάλο διαρθρωτικό πρ'οβλημα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ότι συντάσσεται με τις συντεχνίες που υποτίθεται εμπόδισαν τον Καραμανλή να κάνει τη μεταρρυθμιση που είχε κατά νου και ακόμη ότι κινείται σε άλλο μήκος κύματος ότι η αντιπαράθεσή του θυμίζει εκείνη την τόσο ατυχή αντιπαράθεση του Μιλτιάδη Εβερτ στον Κώστα Σημίτη και ότι τελικά αντίστοιχο προδιαγράφεται το νεοδημοκρατικο μέλλον του Αντωνη Σαμαρά.
Τις ανησυχίες αυτές συμμερίζονται αρκετοί στη Νέα Δημοκρατία και σύμφωνα με ορισμένες τα ίδια αισθήματα τρέφει και ο κ.Καραμανλής απέναντι στο διάδοχό του και τα οποία κατά μια εκδοχή επιβεβαιώθηκαν απο την ομιλία του κ. Σαμαρά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ίσως τελικώς όντως αυτά τα αισθήματα, που και άλλους συνέχουν, να προκάλεσαν τη περίεργη συνάθροιση στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, που παρά τις πολλές διαψεύσεις, δεν μένει , ούτε θα μείνει ήσυχος.
Πηγή: http://www.insideinfo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: