Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ο Χατζηνικολαου είναι κουμουνιστής (Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα)

Μπορεί να μη το πιστεύεται αλλά είναι η αλήθεια. Ο «αγαπητός», «αμερόληπτος», «έγκυρος», «ειλικρινής» δημοσιογράφος είναι τώρα και κουμουνιστής. Δεν θα ειχε αυτή η αποκαλυψη, καμία βαρύτητα και σημασία αν δεν ήταν επιχειρηματίας. Έτσι εκτός της σημασίας για όλους εμάς, ανοίγει νέους ορίζοντες και προοπτικές, για τους εργαζομενους στις επιχειρήσεις του.
Μπορεί να προέρχεται από μία οικογένεια με δεξιές ρίζες, αλλά στο τέλος κυριάρχισαν οι αριστερές καταβολές, που απόκτησε μέσα απο τις συναστροφές του στο Politia Tennis Club. Τις αριστερές πεποιθήσεις του φιλοτέχνησαν με υπομονή και επιμονή, επιφανείς προσωπικότητες όπως, η Άννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς, η Ελένη Μενεγάκη, ο Αιμίλιος Λιάτσος, ο αείμνηστος Χριστόδουλος και τελοσπάντων, τόσα αλλά μέλη του Club , που τους έχει πάρει άλλωστε και συνεντεύξεις, από την εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο», στα πλαίσια του πολιτιστικού έργου που επιτελεί, εκτός του δημοσιογραφικού.
Η φωτογραφία που τον εμφανιζει σαν μέλος της ΟΝΝΕΔ, είναι κατά την ομολογια του, αποτέλεσμα μιας νεανικης «τρέλας», που τον ακολουθεί μεχρι σημερα και επι της ουσίας τον αδικεί. Επισης σαν Προεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ειχε πάρει μια στημένη συνέντευξη από τον Ευάγγελο Αβέρωφ, και του είχε αποδοθεί το βραβείο Μπότση για την «επιτυχία» του αυτή. Μετανιωμένος τώρα για το στημένο βραβείο, θα το επιστρεψει πισω, οχι ομως και το χρηματικό ποσό που το συνόδευε, γιατι δεν του υπαγορεύει η συνείδηση του να ερθει σε ρήξη με το αξίωμα «Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετα την απομακρυνση από το ταμείο».

Ας βάλουμε όμως σε μια σειρά τα πράγματα, για να μπορέσουμε να δούμε τις αριστερές του πεποιθήσεις.
Ξεκίνησε ως απλός κλητήρας στην Μεσημβρινή. Κάτι σαν λουστράκος δηλαδή, στις ταινίες του Ξανθόπουλου. Θα το πιστέψω, γιατί η δουλοπρέπεια που συνοδεύει το επάγγελμα, αυτό φαίνεται ότι τον ακολουθεί μέχρι σήμερα. Μετά από εκεί υπηρέτησε πιστά το Μπόμπολα και το Λαμπράκη, μέσα από το Mega Channel, σαν παρουσιαστής του Δελτίου ειδήσεων, παρασυρώντας όλους εμάς σε βαθύ σκοτάδι. Από την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίο», υπηρετώντας τα πολιτιστικά δρώμενα, πήρε συνεντεύξεις από την Πέγκυ Ζήνα, Άντζελα Δημητρίου,, Δήμητρα Λιάνη κλπ... Φαντάρος υπηρέτησε στο Δελτίο του σταθμού ως μάχημος δημοσιογράφος και πολεμικός ανταποκριτής, ενώ σχολίαζε αρνητικά όσους δεν είχαν υπηρετήσει τη θητεία τους.
Επηρεασμένος από το «Χέσε ψηλά κι αγνάντευε», ήθελε να ανέβει γρήγορα τα σκαλιά της επιτυχίας, γι αυτό πήρε μεταγραφή από το μεγάλο καναλι στον Alpha του Κοντομηνά, που έφτασε στη θέση του διευθύνοντως συμβούλου του καναλιού. Εφαρμόζοντας ένα μοντέλο οικονομικό [αποτυχημένο], ξετίναξε τον Κοντομηνά στον αέρα και απελύθει.
Τον πήρε ο γάτος ο Κουρής (Σιγά που θα του φάς λεφτά) και έκαναν τη Real news. Με αυτό το μέσο ενημέρωσης, υπό των πλήρη έλεγχο του αφενός, έκανε αποκαλυψεις για προσωπα και πραγματα, αφετέρου καλεσε τους υπολοιπους εκδότες στην τάξη και σε ένα πιό φιλοεργατικό μοντέλο διαχείρισης ανθρώπινων και Οικονομικών πόρων.
Δηλαδή μέσα απο την επιστολή του καταγγέλει: Τον Κουρή για τα πλαστά τιμολόγια, τον Τράγκα που επί ΝΔ παντελόνιαζε τα εκατομμύρια με ανυπόλυπτες φυλλάδες, την διαπλοκή στο χώρο του τύπου (γενικά και χωρίς ονοματεπώνυμα) και εν΄ κατά κλείδι, φταίνε όλοι οι άλλοι για την κατάσταση στα ΜΜΕ, εκτός αυτού.
Νικολάκη που ήσουν τόσα χρόνια;
Τις δικές σου ευθύνες τις βλέπεις;
Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: