Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Φθηνή κρέμα «σιδερώνει» τις ρυτίδες του προσώπου

Μορφή παροξυσμού έχει προσλάβει στη Βρετανία η ζήτηση για μια νέα αντιρυτιδική κρέμα που κάνει σήμερα την εμφάνισή της στα ράφια των καταστημάτων. Πρόκειται για την κρέμα Νο 7 Ρerfect and Ρrotect της γνωστής αλυσίδας φαρμακείων Βoots, η οποία αποτελεί τοπρώτο αντιγηραντικό προϊόν ευρείας κατανάλωσης που γίνεται αντικείμενο αξιόπιστης μελέτης και κλινικών δοκιμών. Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η κρέμα- η οποία κοστίζει πολύ φθηνά για το είδος της (μόλις 22 ευρώ)- πραγματοποιεί όσα υπόσχεται και έχει αντιρυτιδική δράση.
Οι ερευνητές μελέτησαν τη δράση της κρέμας σε εθελοντές για διάστημα έξι μηνών και διαπίστωσαν ότι μπορεί και «σιδερώνει» το 43% των ρυτίδων του προσώπου. Οι 60 εθελοντές (άνδρες και γυναίκες) ηλικίας 40-80 ετών που έλαβαν μέρος μοιράστηκαν σε δύο ομάδες: όσοι ανήκαν στην πρώτη χρησιμοποιούσαν τη «θαυματουργή» κρέμα ενώ οι υπόλοιποι χρησιμοποιούσαν μια απλή ενυδατική κρέμα. Εκείνοι που χρησιμοποιούσαν τη Νο 7 εμφάνιζαν βελτίωση σε ποσοστό 43% ενώ η βελτίωση σε εκείνους που χρησιμοποιούσαν την άλλη κρέμα μετά βίας ξεπερνούσε το 20%. Η νέα κρέμα αποτελεί βελτιωμένη έκδοση μιας κρέμας που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό και περιέχει πλήθος συστατικών ανάμεσα στα οποία σιλικόνη, αντιοξειδωτικά και λιπο-πενταπεπτίδια. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η συχνή χρήση της Νo 7 αύξανε την παραγωγή φιμπριλίνης ενώ παράλληλα εξομάλυνε τις έντονες ρυτίδες.
Η ανακοίνωση των ερευνητών προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών σε βαθμό τέτοιον ώστε να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα της αλυσίδας από άτομα που ήθελαν να την προμηθευτούν. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι οι ανυπόμονοι υποψήφιοι πελάτες μόλις έμαθαν ότι η νέα κρέμα θα κυκλοφορήσει τελικώς σε λίγα 24ωρα εξαφάνισαν από τα ράφια το προηγούμενο «μοντέλο» της κρέμας. Εχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει τώρα που θα κυκλοφορήσει η νέα κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: