Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Παιδικές χαρές: Τι να προσέξετε

Η μεγαλύτερη χαρά των παιδιών μας είναι όταν έρχεται η ώρα για βόλτα στην παιδική χαρά. Και γιατί να τους τη στερήσουμε άλλωστε αφού εκτός του ότι δεν πρέπει να έχουμε τα παιδιά μας κλεισμένα στους τέσσερις τοίχους,θα πρέπει να μάθουν από μικρά να είναι κοινωνικά και να παίζουν με τα υπόλοιπα παιδιά.
Αν μάλιστα είστε από τις τυχερές και έχετε μια παιδική χαρά κοντά στο σπίτι σας, τότε μην το σκέφτεστε και με την πρώτη ευκαιρία επισκεφτείτε την.Ωστόσο,υπάρχουν ορισμένες συμβουλές τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου και το παιδί σας να ευχαριστηθεί το παιχνίδι αλλά και εσείς να αισθάνεστε ασφαλείς.Καταρχήν, καλό είναι να κάνετε πρώτα μια έρευνα ούτως ώστε να βρείτε την κατάλληλη παιδική χαρά για το παιδί σας. Σε γενικές γραμμές οι παιδικές χαρές θα πρέπει να βρίσκονται κοντά σε σχολεία, νηπιαγωγεία ή σε κατοικημένες περιοχές ώστε να έχουν διάβαση για τα παιδιά και να είναι εύκολα προσβάσιμες.Επίσης,θα κοιτάξετε να είναι περιφραγμένες και η είσοδός της να μένει μόνιμα κλειστή.Έτσι δεν θα υπάρχει κίνδυνος να απομακρυνθεί το παιδί από τον χώρο.Οι κούνιες και τα υπόλοιπα παιχνίδια να είναι γερά και να μην έχουν σκουριάσει.Ενώ όπου υπάρχει ξύλο θα κοιτάξετε να μην αγκίδες,διότι έτσι δείχνει ότι είναι πολύ παλιό.
Ωστόσο,όσο καλή και ασφαλής είναι μια παιδική χαρά,πάντα χρειάζεται η δική σας επίβλεψη,χωρίς βέβαια να γίνετε καταπιεστικές με τα παιδιά σας.Μην τρέχετε συνεχώς από πίσω του και αφήστε το να απολαύσει το παιχνίδι.Αν του μάθετε από μικρό τους κινδύνους,δεν θα χρειάζεται να του τους υπενθυμίζετε συνεχώς.
Αφήστε το,λοιπόν,να παίξει ελεύθερα, να γνωρίσει άλλα παιδάκια,να μοιραστεί τα παιχνίδια του και αν λερωθεί δεν πειράζει,σημασία έχει να διασκεδάζει. Στο τέλος θα είναι τόσο χαρούμενο και γεμάτο ενέργεια που θα σας αποζημιώσει με τα λαμπερά ματάκια του και τα κόκκινα μαγουλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: