Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Η μεγάλη υποκλοπή των Πανελλαδικών

Πλήρης είναι η επιβεβαίωση της zougla.gr που αποκάλυψε την απόπειρα διαρροής θεμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων από καθηγητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Μπουγά» στην Καλαμάτα.
Με ανακοίνωσή της η Α Ε.Λ.Μ.Ε. Μεσσηνίας δίνει στη δημοσιότητα ψήφισμα, επισημαίνοντας,μάλιστα,πως δημοσιοποιεί σήμερα τη θέση της επί του συμβάντος,διότι θα έπρεπε να διασφαλιστεί το ήρεμο κλίμα για τους εξεταζόμενους υποψηφίους.
Η Α Ε.Λ.Μ.Ε.απαιτεί από το υπουργείο Παιδείας την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και την πλήρη απόδοση ευθυνών σε όσους προσπάθησαν να υπονομεύσουν το κύρος των εξετάσεων.Το ψήφισμα της Α Ε.Λ.Μ.Ε.καταλήγει πως πάγια θέση της είναι ότι η διεξαγωγή εξετάσεων θα πρέπει να γίνεται στα πλησιέστερα δημόσια σχολεία,ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα και το αδιάβλητο.
Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας η zougla.gr την 26η Μαΐου. Πρόκειται για την υπόθεση των καθηγητών του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Φώτιος Μπουγάς» στην Καλαμάτα, που «συνελήφθησαν» επ' αυτοφώρω να υποκλέπτουν τα θέματα των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την ώρα που αυτά μεταδίδονταν μέσω του τεχνικού συστήματος VBI από το υπουργείο στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.Όπως κατήγγειλαν γονείς και διαγωνιζόμενοι,καθηγητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Φώτιος Μπουγάς» είχαν τοποθετήσει στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου το μηχάνημα,μέσω του οποίου γίνεται η λήψη των θεμάτων από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο σύνολο των εξεταστικών κέντρων της χώρας.Μετά το περιστατικό, οι υποψήφιοι μεταφέρθηκαν σε άλλο εξεταστικό κέντρο και πιο συγκεκριμένα στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας.Μόλις δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό,διετάχθη υπηρεσιακή έρευνα κάτω από άκρα μυστικότητα από τον περιφερειακό διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχεδιάζει να καταθέσει σήμερα,Παρασκευή,η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: