Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Αυστραλία : 11 κρούσματα γρίπης

Στα έντεκα ανέρχονται τα κρούσματα του φονικού ιού της νέας γρίπης στην Αυστραλία,μεταξύ των οποίων και δύο άτομα,που δεν είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.Δύο από τα κρούσματα έχουν προκαλέσει την ανησυχία των αρχών στην Αυστραλία,καθώς ένας 17χρονος από τη Μελβούρνη και μία έφηβη από την Αδελαΐδα,νόσησαν από τον ιό της γρίπης των χοίρων,μη έχοντας ταξιδέψει εκτός χώρας και μη έχοντας έρθει σε επαφή με άλλον ασθενή.
Ωστόσο,η υπουργός Υγείας,Νίκολα Ρόξον,ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού,αλλά ότι πρέπει η κατάσταση να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα.
Πρώτο κρούσμα και στις Φιλιππίνες
Το πρώτο κρούσμα της γρίπης επιβεβαίωσαν την Πέμπτη (21/05) οι αρχές στις Φιλιππίνες.Ένα δεκάχρονο κοριτσάκι,που είχε ταξιδέψει στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες,προτού επιστρέψει στις Φιλιππίνες στις αρχές της εβδομάδας,εισήχθη στο νοσοκομείο,με βήχα,πυρετό και πονόλαιμο.
Εκεί διαπιστώθηκε πως είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης,ωστόσο τα συμπτώματα υποχώρησαν κατόπιν χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής.
Κλείνουν σχολεία στην Ιταλία
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας,αποφάσισε να κλείσει δύο λύκεια στη Ρώμη, όπου φοιτούσαν τέσσερις μαθητές,που προσβλήθηκαν από τη γρίπη των χοίρων, ύστερα από εκπαιδευτικό ταξίδι τους στις ΗΠΑ.
Ο υπουργός Υγείας,Φερούτσιο Φάτσιο,δήλωσε πως το κλείσιμο των σχολείων έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους,προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa,τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για μία εβδομάδα,ενώ είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται ένα τέτοιο μέτρο στην Ιταλία,η οποία μετρά ως τώρα 14 κρούσματα από της γρίπη των χοίρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: