Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Συνελήφθησαν Βούλγαροι με πλαστά χαρτονομίσματα

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος παραχαρακτών βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. μετά την σύλληψη ενός 35χρονου και μίας 57χρονης από τη Βουλγαρία,που παριστάνοντας τους μοναχούς επιχείρησαν να αγοράσουν εικόνες από τη μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κορνοφωλιά Σουφλίου,πληρώνοντας με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.
Οι δύο αλλοδαποί έφτασαν στο μοναστήρι με νοικιασμένο αυτοκίνητο και ζήτησαν να αγοράσουν δύο εικόνες.Όμως,η μοναχή που παρέλαβε το χαρτονόμισμα φοβήθηκε ότι ήταν πλαστό,τους το επέστρεψε και οι άγνωστοι αναχώρησαν με προορισμό την Αλεξανδρούπολη.
Η Αστυνομία που ειδοποιήθηκε από τη μονή,έστησε μπλόκα στους δρόμους και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας,αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών,της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης και της Ασφαλείας εντόπισαν το ύποπτο όχημα στον Κόμβο Παλαγίας όπου το ακινητοποίησαν.Οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε έλεγχο και στα προσωπικά αντικείμενα της 57χρονης,η οποία ήταν ντυμένη ως μοναχή,βρέθηκαν έξι χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Πάνω τους και στις αποσκευές τους,οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη
43 πλαστά χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας (επτά των 500 και 36 των 50 ευρώ) και 130 πλαστικές εικόνες που απεικονίζουν τη μορφή της Παναγίας.Οι δύο Βούλγαροι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολη,ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προανάκριση για να εντοπίσουν την πηγή των πλαστών χαρτονομισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: