Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς: Θα διορθωθούν οι περικοπές μόλις η οικονομία ανακάμψει

Για λιγότερες από τρεις ώρες στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς όπου εγκαινίασε σήμερα το πρωί την 77η ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός έφτασε το πρωί στην πόλη και μετά τον αγιασμό, λίγο πριν από τις έντεκα, απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση, παρουσία περιορισμένου ακροατηρίου.
Πριν αναχωρήσει για την Αθήνα θα υπάρξουν συναντήσεις με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση φορέων -ΔΕΘ, Helexpo και ΟΠΕ.
Κατά την είσοδό του ο Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ συναντήθηκε με μέλη της ομοσπονδίας παραπληγικών. τα οποία του έδωσαν ένα φάκελο με τα αιτήματά τους, ζητώντας να μην καταργηθούν τα επιδόματά τους. «Θέλουμε να ζήσουμε, έχουμε δικαίωμα στη ζωή», είπε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ο Α. Σαμαράς του απάντησε «θα κάνω ο,τι μπορώ».
Ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της ομιλίας του, δήλωσε ότι οι περικοπές που αναγκάζεται να προβεί η κυβέρνηση είναι επίπονες αλλά θα είναι οι τελευταίες. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες ενώ υποσχέθηκε διόρθωση των σκληρών αυτών περικοπών, μόλις η οικονομία της χώρας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να ανακτήσει την εθνική της αξιοπιστία, να εξασφαλίσει ρευστότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ο ύψιστος στόχος.
Με την επόμενη δόση θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά καθώς και θα πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.
«Φέτος είναι μία χρονιά διαφορετική, είμαστε στο πιό κρίσιμο σημείο», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στη ΔΕΘ.
«Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας, ταυτόχρονα, ότι η χώρα θα βγει από την κρίση με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια.
Τόνισε, ακόμη, ότι η πρώτη αλήθεια που οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το Ευρώ.
«Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης. Αυτό έπρεπε να το αποτρέψουμε και το κάναμε. Και για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας», ανέφερε.
Στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην εφαρμογή των διαρθωτικών αλλαγών και η περικοπή του ελλείμματος, βήματα τα οποία, είπε, για την ανάκτηση της αξιοπιστίας.
Αναφέρθηκε και στις περικοπές, πολλές από τις οποίες είπε, ότι είναι επώδυνες, αλλά «δεν γίνεται αλλιώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: