Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο ;;;

Μήπως ο Α. Σαμαράς και οι υπόλοιποι πολιτικοί της συγκυβέρνησης ;;;
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ.
Σε οποιαδήποτε χώρα που η τοπική κυβέρνηση ΚΥΒΕΡΝΑ , τις αποφάσεις τις παίρνει ΑΥΤΗ.
Και αναλαμβάνει και τις ΕΥΘΥΝΕΣ αν πέσει ΕΞΩ στις προβλέψεις της.
Είναι αλήθεια ότι από την μεταπολίτευση και μετά ΚΑΝΕΝΑΣ (μα ΚΑΝΕΝΑΣ!!!) προϋπολογισμός δεν εκτελέσθηκε επ΄ακριβώς.
Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι ΚΑΜΙΑ (μα ΚΑΜΙΑ!!!) κυβέρνηση δεν ανέλαβε τις ευθύνες της για την ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ του προϋπολογισμού.
Λογικό η πραγματική κυβέρνηση της Ελλάδας (η ΤΡΟΙΚΑ) να μήν δέχεται τα στοιχεία που προσπαθούν να της περάσουν οι Έλληνες εκτελεστικοί.
ΑΠΑΙΤΟΥΝ να γίνουν τα πράγματα όπως αυτοί θεωρούν σωστά και όχι όπως οι Έλληνες ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι "σωστά".
Μέχρι εκεί δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.
Από την στιγμή που οι Έλληνες ΕΠΕΛΕΞΑΝ να παραμείνουν στην Ε.Ε, στο Eurogroup και να σεβασθούν τις υπογεγραμμένες από την χώρα διεθνείς συνθήκες θα πρέπει να μήν παραξενεύονται από τις επιλογές της ΤΡΟΙΚΑΣ.
Αυτό όμως που ΕΝΟΧΛΕΙ και που πρέπει να τεθεί μεθ΄επιτάσεως στους δανειστές και την κυβερνητική ΤΡΟΙΚΑ , είναι οι πιθανές ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που πρέπει να έχει η ΤΡΟΙΚΑ που παίρνει και αυτές τις σκληρές αποφάσεις.
Γιατί οι Ελληνικές κυβερνήσεις όσο ΑΝΙΚΑΝΕΣ και αν ήταν κάθε τόσο (περί τα 3 χρόνια Μ.Ο) ΚΡΙΝΟΤΑΝ και αν οι πολίτες τους έκριναν αναξιόπιστους τους έστελναν ΣΠΙΤΙ τους (άλλο θέμα ότι οι επόμενοι ήταν χειρότεροι).
Τα παλικάρια όμως που μας "φύτεψαν" ) ΕΛΕΩ Γ.Α.Π οι δανειστές πότε κρίθηκαν ;;;
Και να πεί κανείς ότι "έπεσαν μέσα" στις προβλέψεις τους η ότι βοήθησαν την οικονομία της χώρας , να μήν μιλήσεις η να μήν γκρινιάξεις , όταν όμως πέφτουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΞΩ και μετά ΑΠΑΙΤΟΥΝ να πληρώσουμε και άλλα για να καλύψουμε τα δικά στους λάθη και αστοχίες δεν πρέπει να κριθούν ;;;
Επαναλαμβάνω το ερώτημα "Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο ;;;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: