Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ρομπάι: Εμείς σας στηρίζουμε – Το πρόγραμμα θα πετύχει Πηγή: Ρομπάι: Εμείς σας στηρίζουμε – Το πρόγραμμα θα πετύχει

Τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, όπως η ύφεση, η ανεργία, καθώς και η λαθρομετανάστευση, έπεσαν επί τάπητος στην συζήτηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Ο πρωθυπουργός, όπως είπε παρουσίασε στον πρόεδρο της ΕΕ, το διευρυμένο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αποκρατικοποιηεις.
«Του έθεσα το ζήτημα των αρνητικών δηλώσεων από το εξωτερικό για την Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως το φαινόμενο αυτό έχει περιοριστεί τον τελευταίο καιρό καθώς οι θυσίες του ελληνικού λαού, αναγνωρίζονται.
Ο Αντώνης Σαμαράς στις επίσημες δηλώσεις μετά την συνάντηση είπε επίσης πως παρέθεσε στον Χέρμαν βαν Ρομπάι το πρόβλημα της συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι να ανακοπεί η ανεργία.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ σημαντική για να πετύχει συνολικά η προσπάθεια που καταβάλλεται στην Ευρώπη και έστειλε σαφές μήνυμα τονίζοντας πως οι θυσίες των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όριά τους και πρέπει να πιάσουν τόπο.
Από την πλευρά του ο κ. Ρομπάι τόνισε πως δεν έχει καμία αμφιβολία πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, θέτοντας πάντως ως προϋπόθεση την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά.
«Ο κυβερνητικός συνασπισμός προχωρά σε μεταρρυθμίσεις για να υλοποιήσει την επιλογή του ελληνικού λαού. Είμαι βέβαιος ότι με την πάροδο του χρόνου το πρόγραμμα προσαρμογής θα αποδόσει στον ελληνικό λαό μια στιβαρή οικονομία και δημόσια διοίκηση», σημείωσε ο κ. Ρομπάι.
Μάλιστα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στάθηκε σε όσους έχουν αμφιβολίες για την υποστήριξη των εταίρων μας στο πρόγραμμα της Ελλάδας υπενθυμίζοντας πως «εγκρίθηκαν 240 εκατ. ευρώ βοήθεια και η ΕΚΤ έχει αγοράσει μεγάλο τμήμα του ελληνικού χρέους. Αυτό επιβεβαιώνει τη θέση πως για εμάς το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: