Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Προτάσεις σοκ από τους βιομηχάνους

Εργασία το Σάββατο και συμψηφισμός των υπερωριών
Αναβλήθηκε η συνάντηση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λ. Κατσέλη, με τους κοινωνικούς εταίρους, η οποία είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα λόγω κινητοποίησης μελών του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργειο.
Νωρίτερα , ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος τάχθηκε υπέρ της ευελιξίας των ωρών εργασίας ώστε να μειώνεται το κόστος των υπερωριών και να αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ο κ. Δασκαλόπουλος πρότεινε, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Χρυσοχοϊδή στο κτίριο του ΣΕΒ, συμψηφισμό των επιπλέον ωρών εργασίας και διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε 4μηνιαία βάση, ηλεκτρονική καταγραφή των υπερωριών ώστε να περιοριστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ενώ πρότεινε απασχόληση την 6η μέρα με χορήγηση ενός επιπλέον ρεπό.
Επίσης εισηγήθηκε την άρση των περιορισμών στην εκ περιτροπής απασχόληση (διάστημα έως 6 μήνες, διαβούλευση). Η υπουργός Εργασίας θα ενημερώσει και τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα, υποστηρίζοντας πως αν εξασφαλιστεί η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων θα έχει περισσότερες ελπίδες να εγκριθεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας από την Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: