Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Εκρηκτική η κατάσταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Πολλαπλά μηνύματα αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνόντος κόμματος το Σάββατο στις 4 το απόγευμα.
Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί ως μια εθιμοτυπική διαδικασία , που γίνεται κάθε χρόνο πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό , λαμβάνει όμως άλλες διαστάσεις μετά την εκρηκτική κατάσταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και την διαγραφή το βράδυ της Τρίτης του βουλευτή Πρέβεζας, Βαγγέλη Παπαχρήστου.
Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου βάρυνε ιδιαίτερα μετά το πρωτοσέλιδο της Real News «"Πυροβολούν" τον Γιώργο 10 βουλευτές» . Στην ηγεσία του κυβερνόντος κόμματος χτύπησε συναγερμός από το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν έγινε γνωστό από το διαδίκτυο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, που κυκλοφορεί από το πρωί της Παρασκευής και για ένα τριήμερο στα περίπτερα όλης της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες , όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί ιδιαιτέρως για την κατάσταση που επικρατεί στην ΚΟ , καθώς υπήρχε η εκτίμηση ότι με τη διαγραφή του κ. Παπαχρήστου το κλίμα ,έστω και επιφανειακά, θα ηρεμούσε, πολύ περισσότερο που η ψήφιση του προϋπολογισμού λειτουργεί συσπειρωτικά για το κάθε κόμμα, ενώ αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την εκάστοτε κυβέρνηση.
Όσα όμως δήλωσαν οι βουλευτές στη Real αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο και ότι δεν αντιμετωπίζεται με διαγραφές που μάλλον επιταχύνουν παρά εμποδίζουν ή επιβραδύνουν τις εξελίξεις. Το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί μήπως ο «ανταγωνισμός» που υπάρχει μεταξύ των βουλευτών , μετά τις δηλώσεις στη Real News ,βρει μιμητές και άλλα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεχθεί εισηγήσεις και μάλλον θα αποστείλει μήνυμα στο εσωτερικό της ΚΟ , πολύ περισσότερο που το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι στο εσωτερικό λειτουργούν πλέον οργανωμένες ομάδες βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: