Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Α. Μέρκελ: Θα τα καταφέρετε να ξεχρεώσετε...

Η Α. Μέρκελ αφού ξιφούλκησε εναντίον της Αθήνας τώρα δηλώνει ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ανησυχεί όμως για τα συμφέροντα της Γερμανίας.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του χρέους της.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild, κ. Μέρκελ σημειώνει ότι "όλοι οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα και η Ιρλανδία μπορούν σε βάθος χρόνου να αντιμετωπίσουν το βάρος του χρέους, αποπληρωμή και τοκοχρεολύσια".
Η καγκελάριος μάλιστα παραπέμπει στο παράδειγμα της OPEL , υπενθυμίζοντας ότι και στην περίπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν γραφεί πάρα πολλά για το κόστος που θα επωμίζονταν ο Γερμανός φορολογούμενος. Σήμερα η OPEL είναι μία κανονική επιχείρηση στον όμιλο της General Motors και ο φορολογούμενος όχι μόνον δεν έχασε τίποτα, αλλά απέτρεψε μία ακριβή σύγκρουση", λέει η κ. Μέρκελ.
Λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής η κ. Μέρκελ προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη "διάλυση της Ευρωζώνης, ακόμη και η αποχώρηση μιας μικρής χώρας από το ευρώ θα είχε βαρύτατες συνέπειες για τη Γερμανία και παραδέχεται ευθέως ότι κάτι τέτοιο "θα έθετε σε κίνδυνο τη γερμανική οικονομία, κυρίως τις εξαγωγές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: