Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ανακαλύφθηκε η Κιβωτός του Νώε;

“Ανακαλύψαμε την Κιβωτό του Νώε”, υποστηρίζει μια ομάδα Τούρκων και Κινέζων χριστιανών φονταμενταλιστών, που βρίσκονται στο χιονισμένο όρος Αραράτ!
Σύμφωνα με τις δηλώσεις και το φωτογραφικό υλικό το οποίο δημοσιεύει σήμερα η Daily Mail, οι ερευνητές βρήκαν επτά ξύλινα μέρη θαμμένα κάτω από το χιόνι (στη φωτογραφία ένα από αυτά), καθώς και ηφαιστειακά συντρίμμια κοντά στη κορυφή του βουνού.
“Δεν είμαστε 100% βέβαιοι ότι όντως είναι η Κιβωτός του Νώε. Είμαστε όμως 99,9%”, δηλώνουν. ” Όλα δείχνουν πως πρόκειται για την κατασκευή που φιλοξένησε μέσα της όλα τα είδη των ζώων, διασφαλίζοντας την σωτηρία τους. Μιλάμε για την πιο σημαντική ανακάλυψη του αιώνα που διανύουμε”, δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Υeung Wing Cheung , παραγωγός ταινιών και μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε χθες, ένα άλλο μέλος της αποστολή, ο Panda Lee, είπε χαρακτηριστικά: “Είδαμε τη ξύλινη κατασκευή που αναφέρεται στην Ιερή Βίβλο! Αποτελούνταν από σανίδες, όπου η κάθε μια ήταν περίπου 8 ίντσες. Διέκρινα τους τόρμους (δόντι από ξύλο), απόδειξη ότι κάποτε είχαν χρησιμοποιηθεί μεταλλικά καρφιά. Κατόπιν περπατήσαμε περίπου 100 μέτρα. Σπασμένα ξύλα απλώνονταν στο παγωμένο τοπίο”.

Η κιβωτός αποτελείτο από πολλά ξύλινα τμήματα, οι τοίχοι της ήταν κυρτοί και η επιφάνεια τους ομαλή. Σε βίντεο που παρουσίασαν οι μελετητές στους δημοσιογράφους φαίνονται ξεκάθαρα πόρτες, σκάλες, καρφιά. Πρόκειται για ποιότητα ξύλου από κυπαρίσσι, γεγονός που ταιριάζει με τις περιγραφές από τα αρχαία κείμενα. Είναι σίγουροι πως κανείς άλλος δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει εδώ και αιώνες τα απομεινάρια, εξαιτίας της εξαιρετικά δύσβατης περιοχής!
Ωστόσο Βρετανοί ερευνητές διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την γνησιότητα της κιβωτού. “Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν την Κιβωτό!”, λένε και πιέζουν για την παρουσίαση περισσοτέρων επιχειρημάτων και αδιάσειστων στοιχείων. που θα πιστοποιούν τα λεγόμενα τους.
Πάντως από το 2006, οι ΗΠΑ είχαν στην κατοχή τους δορυφορική φωτογραφία της βορειοδυτικής κορυφής του Αραράτ, στην οποία – σύμφωνα με τον αμερικανό αναλυτή Porcher Taylor, αποτυπώνονταν πιθανά απομεινάρια της Κιβωτού!
Στο βίντεο που ακολουθεί, εμφανίζονται χάρτες με την περιοχή όπου βρέθηκε (;) η Κιβωτός καθώς και φωτογραφίες από τα ευρύματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: