Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες!!!

Τα έλεγε ο Γιώργης. Να πω δεν τα ‘λεγε… εμείς δεν τον ακούγαμε. Ούτε προφήτης να ήταν: «Θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες!!!» έλεγε, το είχε δει το όνειρο…

Μετά τους λεκτικούς προπηλακισμούς, τους καφέδες, τα γιαούρτια και τα γιουχαΐσματα ήρθαν και οι ξυλοδαρμοί βουλευτών. Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα καταδίκασε την επίθεση. Όμως, κανενός πολιτικού, δεν περνά από το μυαλό ότι: όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες;
Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ένας λαός ολόκληρος, ο οποίος στενάζει κάτω από την μπότα των κυβερνώντων των τελευταίων ετών, κάποια στιγμή θα αντιδράσει, ακόμη και ακραία; ‘πέσαν από τα σύννεφα οι πομφόλυγες του Κοινοβουλίου…
Αφού τρομοκρατούν και φιμώνουν τους πολίτες, αφού στέλνουν κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, μηχανισμούς οικονομικής τρομοκρατίας και τα υπόλοιπα ευαγή ιδρύματα σε όποιον ορθώσει το ανάστημά του στο σύστημα, αφού ρουφάνε το αίμα των Ελλήνων, μένουν έκπληκτοι από τη βία στο Χατζηδάκη, οι φωστήρες μας.
Δεν πρόσεξαν ούτε την απόχη στις πρόσφατες εκλογές, ούτε τις χιλιάδες των εργαζομένων που αντιδρούν, ούτε ότι πολλαπλασιάζονται κατά δεκάδες οι νέοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν «τρομοκρατικές» ομάδες. Δεν δίνουν δεκάρα στις δεκάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας από χρέη. Πέφτουν από τα σύννεφα.
Όμως, η κρατική βία γεννά κοινωνική βία. Άλλωστε, είναι πασίγνωστο το σύνθημα «βία στη βία της εξουσίας»… αλλά μέσα στην αλαζονεία τους οι φωστήρες το ξέχασαν.
Χτύπησαν λοιπόν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τον Χατζηδάκη. Όχι οι γνωστοί άγνωστοι, ούτε οι κουκουλοφόροι «ασφαλίτες», που έχει εξαπολύσει το παρακράτος (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) για να δημιουργούν επεισόδια, να καίνε ανθρώπους, να αμαυρώνουν τις κοινωνικές αντιδράσεις και να φοβίζουν τον λαό, για να μη συμμετέχει.Όχι.
Τούτη τη φορά ήταν μάλλον οι «νοικοκυραίοι». Έτσι τουλάχιστον φαίνεται στο βίντεο. Άνθρωποι μιας κάποιας ηλικίας, με φανερά τα πρόσωπα και τα άσπρα τους μαλλιά. Χωρίς προσωπίδες, μάσκες, και κοντάρια. Μόνο με γυμνά χέρια…
Βλέπετε, η αλαζονεία της εξουσίας και η ασφάλεια του Κολωνακίου δεν επέτρεψαν στον Χατζηδάκη να σκεφτεί ότι μπορεί να προκαλέσει η παρουσία του σε τέτοιες έκρυθμες στιγμές.
Το πολιτικό σύστημα και οι κυβερνήσεις δύο φόβους έχουν: 1ον, μην τυχόν ξεβολευτούν οι βολεμένοι και βγουν οι νοικοκυραίοι στους δρόμους, και 2ον, και χειρότερο: μην ξεσηκωθούν οι νέοι και βγουν στους δρόμους, γιατί τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε.
Ο Πεταλωτής δήλωσε για την επίθεση στον Χατζηδάκη ότι: «η δημοκρατία ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται».
Φυσικά, κ. Πεταλωτή μου. Αυτό είναι δικό σας και μόνο προνόμιο. Των κυβερνήσεων και του πολιτικού συστήματος…
Φοβάμαι μόνο ότι, με αφορμή τον ξυλοδαρμό Χατζηδάκη, οι βουλευτές θα βρουν ευκαιρία να αυξήσουν το παχυλό εισόδημά τους, παίρνοντας και επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών.
Εκατόν πενήντα έξι βουλευτές της κυβέρνησης ψήφισαν «υπέρ» της δημιουργίας εργασιακού μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα. Εκατόν πενήντα έξι βουλευτές της κυβέρνησης έβαλαν ταφόπλακα με την ψήφο τους στους μισθούς και την αξιοπρέπεια των ιδιωτικών υπαλλήλων.
Εκατόν πενήντα έξι βουλευτές της κυβέρνησης δεν βρήκαν έναν λόγο να μας πουν, γιατί γίνεται αυτή η άγρια επιδρομή στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Όλοι τους το ψήφισαν όμως. Κανείς από τους εκατόν πενήντα έξι δεν αντέδρασε.
Η μόνη αιτιολογία που φέρεται να έδωσε ο «ψαλιδοχέρης» υπουργός του μνημονίου, για αυτό το πρωτόγνωρο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του κατεπείγοντος ενός τόσο ζωτικού νομοσχεδίου, ήταν ότι δεν ήθελε να προλάβουν να οργανωθούν οι εργαζόμενοι και να αποφύγει η κυβέρνηση να υπάρξουν απεργίες, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις επί 20 ημέρες.
Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, ο Παπακωνσταντίνου έχει φέρει 7 νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για τους ίδιους λόγους.
Οι εκατόν πενήντα έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ. όμως αποδέχθηκαν με χαρά και αυτό το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Θα πρότεινα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από εδώ και πέρα, να μην κυκλοφορούν φορώντας παντελόνια, αφού δεν τα τιμούν. Είναι πρόκληση για τον λαό… Άλλωστε, υπάρχουν τόσα άλλα ωραία ρουχαλάκια να φορέσουν…
Δικαιολογίες δεν έχουν ούτε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για αυτή τη λαίλαπα άκρατου νεοφιλελευθερισμού ενάντια στον ελληνικό λαό και το εθνικό ξεπούλημα που φτάνει στα όρια της εθνικής προδοσίας από την κυβέρνηση του Γιώργη. Ξηγημένα πράγματα… Έκαναν την επιλογή τους. Είναι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι.
Πριν στεγνώσουν οι δηλώσεις του Πεταλωτή, ότι η ψήφος στη Βουλή είναι κατά συνείδηση και δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας για το νομοσχέδιο -ταφόπλακα στις εργασιακές σχέσεις , ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος διαγράφηκε, γιατί καταψήφισε το εν λόγω νομοσχέδιο. Γιατί ψήφο κατά συνείδηση για τον Γιώργη σημαίνει ότι: ΨΗΦΙΖΕΤΕ Ο,ΤΙ ΛΕΩ ΕΓΩ, αλλιώς σας παίρνει ο διάολος…
Παραλίγο να το ξεχάσω. Για ακόμη μία φορά, η Ε.Σ.Η.Ε.Α. λειτούργησε ως επιτροπή λογοκρισίας και κήρυξε απεργία την ίδια μέρα με τη γενική απεργία, ώστε να μην μπορεί να ενημερωθεί ο πολίτης. Γνωστός ο ρόλος για άλλη μία φορά εκείνων που φροντίζουν για τα συμφέροντα του συστήματος. Άξιος ο μισθός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: