Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ξευτιλισμένα, γλοιώδη ΠΑΣΟΚικά λαμόγια

«Κι αν την πολιτική δεν μπορείς να την κάνεις όπως τη θες, τούτο προσπάθησε μόνον, μην την εξευτελίζεις».

Βαγγέλης Παπαχρήστου – διαγραμμένος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Τα ξευτιλισμένα, γλοιώδη ΠΑΣΟΚικά λαμόγια, οι βουλευτές-ανδρείκελα του κυβερνητικού κόμματος που προκειμένου να διατηρήσουν το πολιτικό τους μέλλον και τα προνόμια που τους δίνει η βουλευτική καρέκλα –γιατί ως γνωστόν όποιος φεύγει απ’ το μαντρί τον τρώει ο λύκος- απέδειξαν και πρόσφατα με την υπερψήφιση του πιο αποκρουστικού-αντεργατικού νομοσχεδίου ότι είναι πρόθυμοι να συναινέσουν και στα πιο φασιστικά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου - Τσολάκογλου χωρίς κανένα δισταγμό.
Επειδή όμως τα γραπτά μένουν, φαίνεται ότι τους έτσουξε πολύ η αξιοπρεπής στάση που κράτησε στην βουλή η Σοφία Σακοράφα, που είπε τα πράγματα με το όνομα τους.
Προσπάθησαν, λοιπόν, μια λαθροχειρία. (Με τίνος ακριβώς παρέμβαση έγινε δεν μπορεί να ξέρουμε). Λογόκριναν στα πρακτικά της βουλής την σύντομη παρέμβαση που έκανε – ο Πετσάλνικος σαν πρόεδρος της βουλής δεν της έδωσε την δυνατότητα να τοποθετηθεί αναλυτικά, επικαλούμενος τον κανονισμό της βουλής, ένα κανονισμό που τον έχουν κάνει λάστιχο- η Σοφία Σακοράφα. Τους «έκαψε» φαίνεται πολύ.
Ετσι ενώ στη σύντομη παρέμβασή της κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, η Σοφία Σακοράφα, είχε πει ότι «δεν είναι δυνατόν να μπορεί να μιλήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο δοτός πρόεδρος του ΔΝΤ και να μη μιλάνε οι έλληνες βουλευτές», η λέξη «δοτός» εξαφανίστηκε και έμεινε μόνο το «πρόεδρος».
Επίσης όταν η πρώην βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι «αυτές τις στιγμές γράφεται μία ιστορία ενδοτική και μία ιστορία αγωνιστική», στα επίσημα πρακτικά της βουλής την λέξη «ενδοτική» την έφαγε η … μαραμάγκα και έμεινε μόνο το «αγωνιστική».
Δεν πέρασε φυσικά αυτή η προκλητική λογοκρισία (για να μην την χαρακτηρίσουμε αλλιώς) –αφού εκτός των άλλων υπάρχουν και τα βίντεο με την τοποθέτηση της Σ.Σ., και τα πρακτικά της βουλής διορθώθηκαν.
Λεπτομέρεια θα πείτε και θα έχετε δίκιο, όπως και αυτή η περίπτωση δείχνει την νοοτροπία που κουβαλάει η ηγετική κλίκα του ΠΑΣΟΚ. (Με δεδομένο ότι δεν μπορεί κανένας να πιστέψει ότι η λαθροθηρία στα πρακτικά της βουλής έγινε από κάποιον τυχαίο πρακτικογράφο).
Αναρτήθηκε από giorgis ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: